11. října 2014 • 17:40

Dokázala to! Plíšková se probojovala do finále turnaje v Linci

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Plíšková si na turnaji v Linci zahraje popáté v sezoně ve finále. Němku Annu-Lenu Friedsamovou dnes v semifinálovém utkání zdolala 2:6, 6:3, 6:3. O druhý letošní titul a třetí turnajový triumf v kariéře se dvaadvacetiletá česká hráčka v neděli utká s Italkou Camilou Giorgiovou.



Plíšková sice za 32 minut ztratila první set, ale nakonec Friedsamovou porazila stejně jako před necelým měsícem v Soulu, kde nakonec celou soutěž vyhrála. Německá tenistka, která si účast v rakouském turnaji vybojovala v kvalifikaci, se na začátku druhé sady nechala ošetřit kvůli problémům s břišními svaly. Ztrátu podání z úvodního gamu však už nedohnala, naopak v deváté hře jí Plíšková vzala podání znovu a vynutila si třetí set.

V něm česká hráčka přišla o servis a prohrávala 1:3, brzy ale manko smazala a vzápětí vzala soupeřce podání znovu. Při svém servisu pak proměnila po více než dvou hodinách druhý mečbol.

"Byl to vážně těžký zápas. Soupeřka na konci udělala pár lehkých chyb, které jsem využila, a také jsem lépe podávala," konstatovala Plíšková, ale se svou hrou spokojená nebyla. "Pořád jsem se jen snažila udržet v zápase," citovala ji agentura APA.

Friedsamová si posteskla, že jí na konci zápasu došly síly. "Už jsem pak nedokázala tak umisťovat míče. Ona hrála velmi důsledně. To zranění mě trochu omezovalo při podání, ale odehrála jsem tu několik dobrých zápasů, takže můžu být spokojená," prohlásila.

Plíšková si v tomto roce zahrála finále už v Pattayi, Norimberku, a na zářijových turnajích v Hongkongu a Soulu, kde rodačka z Loun navázala na loňský triumf v Kuala Lumpuru.

Ve finále se stejně starou Giorgiovou bude třicátá hráčka světa favoritkou. Italka je v žebříčku o 12 míst níž, s Plíškovou navíc prohrála jediný vzájemný zápas v únoru v Dubaji ve dvou setech. Giorgiová bude usilovat o první titul v kariéře, v dubnu neuspěla ve finále v Katovicích. "Hraje hodně agresivně," řekl Plíšková o své poslední soupeřce v turnaji.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (7-ČR) - Friedsamová (Něm.) 2:6, 6:3, 6:3,
Giorgiová - Knappová (obě It.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud