2. listopadu 2014 • 17:15

Djokovič vyřídil ve finále turnaje v Paříži Raonice a slaví 600. výhru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál v Paříži jubilejní dvacátý turnaj Masters v kariéře. V dnešním finále první hráč světa porazil Kanaďana Milose Raonice 6:2, 6:3 a připsal si 600. vítězství na okruhu ATP.



 Raonic, který v semifinále vyřadil Tomáše Berdycha, podlehl Djokovičovi i ve čtvrtém vzájemném zápase. Srbský favorit jako první dokázal titul ve francouzské metropoli obhájit a turnaj ovládl již potřetí. Poprvé se mu to povedlo v roce 2009.

V hale Bercy hrál Djokovič první turnaj po nedávném narození syna, které se ale na jeho koncentraci na kurtu nijak neprojevilo. V pěti zápasech neztratil ani set a úspěšně hájí pozici světové jedničky, o kterou by ho mohl po Turnaji mistrů teoreticky připravit Roger Federer. V Paříži legendární Švýcar vypadl ve čtvrtfinále s Raonicem a na Djokoviče nyní ztrácí v žebříčku 1310 bodů.

Djokovič prodloužil neporazitelnost v hale na 27 zápasů a získal šestý titul v tomto roce, z toho čtvrtý z turnajů Masters. Na jaře vyhrál v Indian Wells, Miami a Římě. Z ATP Tour má už 47 triumfů.

Čtyřhru v Paříži ovládli američtí bratři Bob a Mike Bryanové a dokázali jako první tenisté v historii zvítězit - v singlu či deblu - na šesti turnajích Masters v sezoně. Ve finále zdolali polsko-rakouský pár Marcin Matkowski, Jürgen Melzer a přidali do sbírky už 102. titul.

Dvouhra - finále:

Djokovič (1-Srb.) - Raonic (7-Kan.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - finále:

B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Matkowski, J. Melzer (Pol./Rak.) 7:6 (7:5), 5:7, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud