14. února 2015 • 22:43

Plíšková i Záhlavová-Strýcová v Antverpách končí v semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ni jedné z českých tenistek se nepodařilo postoupit do finále turnaje v Antverpách. V odpoledním semifinále nejprve podlehla Karolína Plíšková dvakrát 2:6 Španělce Carle Suárezové a večer ji napodobila Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála dvakrát v tie-breaku s Němkou Andreou Petkovicovou.



Sedmnáctá hráčka světového žebříčku Suárezová v první sadě nenabídla Plíškové ani jedinou šanci na brejk, sama naopak dva brejkboly využila a zvítězila 6:2. Ve druhé sadě už měla se svým podáním větší potíže, nicméně i přes jeden ztracený servis zopakovala vítězství stejným výsledkem.

Suárezová oplatila světové dvaadvacítce porážku z lednového turnaje v Sydney, kde ji rodačka z Loun porazila ve čtvrtfinále ve třech setech a nakonec ztroskotala až na krajance Petře Kvitové ve finále.

Záhlavové-Strýcové se v prvním setu málem podařil velký comeback, když soupeřku pustila do vedení 5:1, ale skóre otočila ve svůj prospěch na 6:5. Sadu však nezvládla doservírovat a v rozhodující zkrácené hře prohrála 2:7.

Druhá sada naopak nabídla jen po jediném brejku na obou stranách a znovu musel rozhodnout tie-break. V něm měla opět pevnější nervy německá favoritka Petkovicová, která si zahraje o šestý titul na okruhu WTA v kariéře. Poslední tři finálová utkání v loňském roce zvládla.

Tenisový turnaj žen v Antverpách (tvrdý povrch, dotace 731.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Suárezová (5-Šp.) - Karolína Plíšková (8-ČR) 6:2, 6:2
Petkovicová (3-Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud