1. dubna 2015 • 09:55

Gentlemani na kurtu. Monfils a Berdych se ukázali jako rytíři

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté mívají sloní paměť, obyčejně v ní nejhlouběji uvíznou tvrdé porážky a příkoří. V případě Tomáše Berdycha s Gaelem Monfilsem ale letošní sezona nabídla příběh o férovosti a úctě k druhému. Jejich dva letošní vzájemné zápasy provázely i ošklivé pády na kurt, pokaždé přispěchal soupeř s pomocnou rukou. A lidé tleskali.



Únor, čtvrtfinále halového turnaje v Rotterdamu. Tomáš Berdych dobíhá kraťas z rakety francouzského tenisty, noha mu podklouzne a bolestí křiví tvář, když leží na tvrdém podkladu. První pomoc přichází z druhé strany sítě. O rok mladší Monfils ji překračuje, Berdych už se ale škrábe na nohy, a tak mu Francouz alespoň podá raketu a povzbudivě si s ním plácne dlaní. „Byl to ošklivý pád, ale snad se mi nic vážného nestalo,“ doufal tehdy český tenista, jenž v utkání nakonec zvítězil 6:1, 6:4.

VIDEO: Monfils v Rotterdamu

Včera se ti dva utkali v Miami. A tentokrát to byl Monfils, kdo si vybral porci smůly. Akrobat vyhlášený tím, jak umí klouzat i po betonu, tentokrát zle narazil. A to doslova. Když doklouzával k ostrému returnu soupeře, pravá noha se mu zasekla a on přepadl k zemi. Tentokrát to byl Berdych, kdo přispěchal přes celou délku kurtu, podal soupeři raketu a pomohl mu za potlesku publika na nohy. Staré služby i ukázaný respekt se prostě nezapomínají.

Monfils ale z pádu vyšel mnohem hůř než před měsícem a půl jeho český kolega. Ještě zkusil odehrát několik míčů, pak s poraněnou kyčlí skrečoval za nepříznivého stavu 3:6, 2:3.

VIDEO: Berdych v Miami

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud