Květoslav Šimek
21. dubna 2015 • 15:42

Malá mačka Mečíř se znovu chystá na Prosperita Open do Ostravy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předloni semifinále, loni finále. Slovenský tenista Miloslav Mečíř mladší (27 let) by na ostravském turnaji Prosperita Open (25. dubna až 3. května) rád udržel vzrůstající tendenci a do třetice turnaj konečně vyhrál. Pořadatelé sice museli pro 12. ročník snížit dotaci ze 100 na 50 tisíc dolarů, v pavouku už nesvítí jména jako v minulosti Tipsarevič, Baghdatis, El Aynaoui, Ančič nebo Štěpánek, ale i tak se jim povedlo přilákat zajímavá jména.



Žebříčkově nejvýš je talentovaný Francouz Lucas Pouille (98. v žebříčku ATP). K favoritům bude patřit i anglický reprezentant James Ward (106.), který nedávno v Davis Cupu porazil v nekonečné bitvě amerického dlouhána Isnera 6:7 (5), 5:7, 6:3, 7:6 (3) a 15:13.

Po předchozích výsledcích v Ostravě je třeba počítat i s Mečířem juniorem. Malá mačka Mečíř, jak se takřka přesné kopii táty Miloše občas říká, před dvěma lety došel z kvalifikace až do semifinále, ve kterém padl s pozdějším vítězem Jiřím Veselým.

Loni postupně vyřadil Ribu (6:4, 3:6, 7:6), Pavláska (6:4, 6:1), Menedez-Maceirase (6:3, 6:1) a Haider-Maurera (6:2, 6:1). Až ve finále jej zastavil Andrej Kuzněcov (6:2, 3:6, 0:6), který v semifinále vyřadil Radka Štěpánka.

VIDEO: Podívejte se, jak si Ward poradil s Isnerem

„Mladému Mečířovi se v Ostravě daří, diváci mu přejí, třeba to letos konečně dotáhne až k vítězství,“ říká ředitel turnaje Václav Roubíček. „Sice jsme dotaci museli výrazně snížit, protože nám s ní oproti loňsku nepomůže ATP, ale i tak přijedou slušní hráči. Třeba zkušený Španěl Hidalgo, nebo jeho krajan De La Nava, který teď vyhrál stovkový turnaj v Itálii.“

Z českých tenistů se v Ostravě představí Adam Pavlásek, Jan Mertl, Jaroslav Pospíšil. Divokou kartu dostane vítěz Pardubické juniorky Zdeněk Kolář, o dalších třech kartách pro české borce se ještě jedná.

„Vstupné je opět symbolické,“ připomíná Roubíček. „Čtyřicet korun na jeden den, sto padesát na celý týden.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud