1. června 2015 • 21:10

Kvitová dostala kanára a KONČÍ, v Paříži ztroskotala na Švýcarce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká tenistka Petra Kvitová nezvládla osmifinále na grandslamovém Roland Garros, prohrála s Švýcarkou Timeou Bacsinszkou po setech 6:2, 0:6, 3:6. Mezi nejlepších osm naopak prošla Lucie Šafářová která po famózním výkonu zdolala světovopu dvojku Marii Šarapovovou 7:6 (3) a 6:4 a ve čtvrtfinále vyzve Španělku Garbine Muguruzaovou. Utkání jsme sledovali na iSport.cz ONLINE.



Kvitová sice vyhrála v duelu s Bacsinszkou první set relativně snadno, ale od druhé sady se obraz hry zcela změnil. Švýcarka mixovala hru, dávala rychlé míče, občas kraťas a přeliftované vyšší údery, z kterých Češka kazila. Výsledkem bylo, že Kvitová dostala za třiatřicet minut ve druhé sadě "kanára" a vypadala bezradně.

Ve třetím setu se dál Kvitové nedařilo dostat soupeřku pod tlak a o své podání většinou bojovala. Na brejk z páté hry ještě odpověděla, ale od stavu 3:3 uhrála ve zbytku zápasy jen tři fiftýny a duel zakončila třemi chybami v řadě. Bacsinszkou ve čtvrtfinále čeká Belgičanka Alison van Uytvancková, až 93. hráčka světa.

Šafářová si poradila se Šarapovovou

"Maria je skvělá hráčka. Věděla jsem, že musím hrát agresivně a jít si pro to. Jsem nadšená a přešťastná. Byl to nádherný zápas," řekla Šafářová na dvorci. Postup do čtvrtfinále by ji měl posunout poprvé v životě do světové desítky.

S jednadvacátou nasazenou Muguruzaovou, která porazila v osmifinále Italku Flavii Pennettaovou 6:3, 6:4 a postupem do čtvrtfinále zopakovala svůj loňský úspěch, se Šafářová ještě nestřetla. Jejich zápas bude na programu již v úterý.

Levou rukou hrající Šafářová předvedla proti světové dvojce Šarapovové jeden z nejlepších výkonů v kariéře. Trefovala vítězné údery z forhendu i bekhendu, dobře podávala. Výborně předvídala hru soupeřky a všude byla včas.

Je to tam! Lucie Šafářová slaví triumf nad světovou dvojkou Marií Šarapovovou
Je to tam! Lucie Šafářová slaví triumf nad světovou dvojkou Marií Šarapovovou

Na začátku zápasu odvrátila za stavu 0:1 dva brejkboly a naopak sama šla do brejku a vedení 3:1. Náskok sice neudržela, protože Šarapovová zvýšila intenzitu svých úderů, ale česká tenistka dál hrála výtečně. V tie-breaku mimo jiné trefila roh z bekhendu, dala vítězný míč z forhendu a zkrácenou hru ovládla 7:3.

V první setu Šafářová předčila Šarapovovou ve vítězných úderech 20:10 a v nastoleném trendu pokračovala ve druhé sadě. Podruhé v zápase vzala dvojnásobné vítězce turnaje servis, své podání uhájila a vedla 3:0. Podobně jako v první sadě ale o náskok přišla, a to i kvůli dvojchybě při brejkbolu Rusky.

Znovu mohla Šafářová vzít Šarapovové podání v šesté hře, ale nahraný míč při brejkbolu poslala do autu a soupeřka game uzavřela dvěma esy. Česká hráčka dál držela míč u základní čáry a Rusku pod tlakem. Za stavu 5:4 udělala Šarapovová dvojchybu a nabídla Šafářové první mečbol, který ještě odvrátila. V dalších dvou výměnách už Šafářová vítěznými míči zápas nekompromisně ukončila a potřetí v kariéře se radovala z postupu do grandslamového čtvrtfinále.

"Hrála agresivněji a byla schopná hrát na vyšší úrovni většinu zápasu. Nedopřála mi čas, hrála výborně do stran a já ne. To byl rozdíl," řekla Šarapovová, která nebude v Paříži ve finále poprvé po třech letech.

Po výhře nad Šarapovovou zvládla Šafářová po krátkém odpočinku i čtyřhru. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, s kterou vyhrály letošní Australian Open, porazily ve 3. kole česko-švýcarskou dvojici Kateřina Siniaková, Belinda Bencicová 6:4, 6:3 a postoupily do čtvrtfinále.

Serena i Federer postupují

V mužské dvouhře zvládl osmifinálovou dohrávku s domácím Gaëlem Monfilsem švýcarský spolufavorit Roger Federer a ve čtvrtfinále se utká s krajanem Stanem Wawrinkou. Atraktivní čtvrtfinálovou dvojici utvoří také Brit Andy Murray se Španělem Davidem Ferrerem.

Mezi nejlepšími osmi je v ženské dvouhře světová jednička Serena Williamsová z USA, i když v nepřesvědčivých výkonech na letošním Roland Garros pokračovala i v osmifinále proti krajance Sloane Stephensové.

Ve třetím utkání po sobě prohrála první set, ale i dnes se jí podařil vítězný obrat. Dvojnásobná šampionka turnaje vyhrála 1:6, 7:5, 6:3 a čeká ji Italka Sara Erraniová.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 26 928 600 eur):

Muži:

Dvouhra - osmifinále:
Federer (2-Švýc.) - Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1,
Ferrer (7-Šp.) - Čilič (9-Chorv.) 6:2, 6:2, 6:4,
Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2,
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (20-Fr.) 6:1, 6:2, 6:3, 
Nadal (6-Šp.) - Sock (USA) 6:3, 6:1, 5:7, 6:2.
 

Čtyřhra - čtvrtfinále: 
Bolelli, Fognini (6-It.) - Albot, Rosol (Mold./ČR) 6:2, 5:7, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - osmifinále:
Šafářová (13-ČR)
- Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (7:3), 6:4,
Muguruzaová (21-Šp.) - Pennettaová (28-It.) 6:3, 6:4,
Erraniová (17-It.) - Görgesová (Něm.) 6:2, 6:2,
S. Williamsová (1-USA) - Stephensová (USA) 1:6, 7:5, 6:3,
Van Uytvancková (Belg.) - Mituová (Rum.) 6:1, 6:3,
Bacsinszká (23-Švýc.) - Kvitová (4-ČR) 2:6, 6:0, 6:3. 

Čtyřhra - 3. kolo:
Krajiceková, Strýcová (13-Niz./ČR) - Hantuchová, Stosurová (SR/Austr.) 6:4, 3:6, 6:2.

Čtyřhra - osmifinále:
Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR) - Bencicová, Siniaková (Švýc./ČR) 6:4, 6:3.

Juniorky: Dvouhra - 1. kolo:

Vondroušová (1-ČR) - Kingsleyová (USA) 5:7, 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:

Ferrová, Yerolymosová (Fr.) - Guerrerová, Kilnarová (Šp./ČR) 6:2, 7:5.

Je to tam! Lucie Šafářová slaví triumf nad světovou dvojkou Marií Šarapovovou
Je to tam! Lucie Šafářová slaví triumf nad světovou dvojkou Marií Šarapovovou

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud