5. července 2015 • 12:10

Příliš brzy, stýská si Serena před nenáviděným derby s Venus

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oracene Priceová v pondělí asi nevyrazí do All England Clubu. „Možná si půjdu vyfotit Big Ben,“ navrhla. Nemíní sedět na zápase, při kterém se jí svírá srdce. Její dcery, Serena a Venus Williamsovy, prolijí v osmifinále Wimbledonu rodinou krev. Obě sesterská derby taktéž nenávidí, tentokrát ho však nemusí brát tak tragicky. Je znakem jejich výjimečnosti, že po všech letech na okruhu mají možnost proti sobě stále soupeřit.



Naposledy se při grandslamovém turnaji střetly před šesti lety ve finále Wimbledonu 2009. „Hrát proti sobě už v osmifinále je ale nešťastně brzy,“ posteskla si Serena, jež má ve vzájemné bilanci navrch.

Ale pouze 14:11. Statisticky jde o její největší a nejtěsnější rivalitu mezi všemi hráčkami současnosti. Poslední duel z loňského srpna v Montrealu ovládla Venus. Ta se v pětatřiceti letech pere s vážnou nemocí, takzvaným Sjögrenovým syndromem.

Projevuje se častou únavou, oteklýma rukama, bolestí kloubů. Přesto jí dnes patří 16. místo v žebříčku a pro sestru představuje vážnou hrozbu. Vždyť se jí díky pěti titulům z All England Clubu říká Miss Wimbledon, tráva je jejím povrchem. A dominance Sereny ženskému tenisu je pro ni inspirací.

„Když vidí, co Serene dokáže, říká si: Proč bych to nezvládla já? Stále může porazit kohokoliv,“ podotýká její dlouholetý sparingpartner a kouč David Witt. Bylo by velkou ironií, kdyby právě Venus zatrhla sestře pokus o kalendářní Grand Slam, jenž má tak náramně rozjetý.

Nejsou si již tak blízko jako dřív, když žily ve společném domě na Floridě v Palm Beach Gardens. 33letá Serena dnes tráví víc času v Paříži se svým koučem Patrickem Mouratoglouem. Rodinné pouto je přesto stále velmi silné, i když o něm Venus nechtěla hovořit.

„Nic na tom zápase nehledejte. Jednoduše musím jít na kurt a nestarat se, kdo je na druhé straně sítě. Pokusím se předvést nejlepší výkon tak jako proti komukoliv jinému, to se nemění,“ opáčila Venus, která se Serenou prohrává na grandslamové tituly již 7 ku 20 a na týdny v čele žebříčku 11:247.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud