26. ledna 2016 • 14:22

Přijal by Pála nabídku od Kvitové? Nic neřeknu, vzkázal kapitán

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fedcupový kapitán Petr Pála nechtěl komentovat rozchod tenistky Petry Kvitové s trenérem Davidem Kotyzou. Světová sedmička oznámila ukončení spolupráce den před dnešní nominací na 1. kolo Fed Cupu v Rumunsku a Pála odmítl spekulovat o důvodech i o novém kouči dvojnásobné vítězky Wimbledonu.



Pála je kapitánem osmým rokem a pětadvacetiletou Kvitovou proto zná výborně. S její pomocí Češky v uplynulých pěti letech čtyřikrát prestižní týmovou soutěž vyhrály.

"Já bych to nechtěl momentálně rozebírat. Mluvil jsem akorát s Davidem, s Péťou se chystám mluvit v následujících dnech a opravdu bych to teď nechtěl rozšiřovat," řekl Pála novinářům v Praze. "Nechtěl bych něco doporučovat, nebo jak by měl trenér vypadat, jelikož jsem s ní nemluvil a nebylo by to správné. To záleží na ní," řekl Pála.

Bývalý desátý tenista světa, který v minulosti jezdil po turnajích s Radkem Štěpánkem jako sparingpartner, by mohl jako kandidát přicházet do úvahy, protože se s Kvitovou výborně znají.

Hlava hraje větší roli než u kluků

"To je jedna ze spekulací a já určitě spekulovat o ničem nebudu," zdůraznil Pála. A ani se nechtěl pouštět do debaty, jaká by to pro něj případně byla výzva. "Nic neřeknu. Cítím, že by to nebylo správné."

V obecné rovině Pála mluvil o tom, že ženský tenis je specifický. "Hlava hraje trošku větší roli než u kluků, ale je to stejně náročné jako chlapský," řekl s tím, že záleží, jak si hráč s koučem vyhovují po lidské stránce. To zdůrazňoval jako jeden z hlavních prvků dobrého týmu Ivan Lendl , který úspěšně vedl Brita Andyho Murrayho .

Kvitovou z lavičky při Fed Cupu Pála mnohokrát povzbuzoval a zblízka sledoval, jak soupeřku drtí vítěznými údery. Líbí se mu její agresivní styl. "Proto jsou tam výkyvy. Je ale daleko lepší, že má hranici takhle vysoko a je schopna vyhrávat velké turnaje, než kdyby hrála pořád průměrně a nic nevyhrála," řekl Pála.

Hodně se diskutuje o tom, zda si Kvitová bude hledat českého trenéra, nebo zahraničního, což funguje třeba u Lucie Šafářové , která má Kanaďana Roba Steckleyho. "Záleží, co od toho očekává a jak se cítí," dodal Pála.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud