23. února 2016 • 21:15

Kvitová konečně zabrala, porazila Strýcovou. Šafářová padla

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím mizerná sezona Petry Kvitové se možná začíná obracet k lepšímu. Ve druhém kole turnaje v Dauhá nasazená pětka udolala českou fedcupovou parťačku Barboru Strýcovou 7:6 a 6:4 a zaznamenala druhou výhru v sezoně. Neuspěla naopak Denisa Allertová, která po tuhém boji padla s Eugenií Bouchardovou. Lucie Šafářová první zápas po dlouhé zdravotní pauze prohrála. Turkyni Büyükakcayové podlehla ve 2. kole v Dauhá 6:7, 5:7 a neobhájí titul.



Kvitová porazila českou soupeřku na okruhu WTA již poosmnácté za sebou. "Byl to důležitý zápas. Na začátku sezony jsem se trápila, zpočátku hledala formu a doufám, že mi tahle výhra pomůže," řekla v rozhovoru na dvorci.

Světová osmička, která je od konce ledna bez trenéra, nezačala proti Strýcové dobře. Přišla o servis a s finalistkou z Dubaje prohrávala 0:2 a 1:3. Pak ale odvrátila dva setboly, první při svém servisu za stavu 3:5 a druhý při podání soupeřky o hru později. Sadu dotáhla do zkrácené hry, kterou rozhodla ziskem šesti míčů v řadě.

"První set byl hodně vyrovnaný a bylo těžké se udržet ve hře. Musela jsem se hodně povzbuzovat a hrát míč po míči," řekla Kvitová.

Vyrovnaný druhý set rozhodl devátý game. Kvitová si vypracovala dva brejkboly a při druhém udělala Strýcová svoji jedinou dvojchybu v utkání. Kvitová následně zápas doservírovala a Strýcovou porazila pošesté ze sedmi vzájemných zápasů.

V Dauhá spolu obě fedcupové šampionky tvoří pár ve čtyřhře a hodinu po vzájemném duelu v 1. kole jasně vyhrály. "Hrát debla je lepší než trénovat, potřebuju hrát zápasy. Člověk se při hře lépe dostane do podání a returnu a do rytmu," vysvětlovala Kvitová svůj start ve čtyřhře, v níž se příliš neobjevuje.

V osmifinále čeká Kvitovou zápas s osmnáctiletou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (88. v žebříčku WTA), bude to jejich první vzájemný duel.

Světová dvanáctka Šafářová hrála naposledy koncem října na Turnaji mistryň, pak nenastoupila ve finále Fed Cupu a od té doby byla nemocná. Proti 161. hráčce světa Büyükakcayové byla na české tenistce vidět nerozehranost. V prvním setu přesto měla v tie-breaku setbol, ale ten nevyužila. Ve druhé sadě byla pauza na Šafářové ještě markantnější - udělala třeba dvě dvojchyby po sobě, ale od stavu 2:5 hrála skoro perfektně, odvrátila i mečbol a srovnala na 5:5. Následně opět příliš chybovala a další dvě hry a tím i zápas po téměř dvou hodinách prohrála.

Turnaj v Dauhá už dnes přišel o nasazenou jedničku a šampionku Australian Open Angelique Kerberovou. V prvním zápase po nečekaném triumfu v Melbourne německá tenistka podlehla Číňance Čeng Saj-saj 5:7 a 1:6. Vypadly i turnajová dvojka Rumunka Simona Halepová a šestka Belinda Bencicová ze Švýcarska.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,818.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Bouchardová (Kan.) - Allertová (ČR) 7:6 (7:0), 7:5,
A. Radwaňská (3-Pol.) - Bondarenková (Ukr.) 6:4, 6:4,
Petkovicová (Něm.) - Gasparjanová (Rus.) 6:3, 6:3,
Kvitová (5-ČR) - Strýcová (ČR) 7:6 (7:2), 6:4,
Suárezová (8-Šp.) - Vekičová (Chorv.) 7:6 (7:5), 6:4. 
Büyükakcayová (Tur.) - Šafářová (7-ČR) 7:6 (8:6), 7:5
Vesninová (Rus.) - Halepová (2-Rum.) 6:7 (1:7), 6:4, 6:1.
 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud