5. května 2016 • 16:15

Cenná výhra. Berdych porazil Ferrera, v Madridu je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych porazil v osmifinále antukového turnaje série Masters v Madridu Španěla Davida Ferrera po boji 7:6 a 7:5. Český hráč se v pátečním čtvrtfinále střetne s obhájcem titulu Britem Andym Murraym.



Ve vyrovnaném prvním setu měl Berdych první setbol při Španělově podání za stavu 5:4, ale neuspěl a sadu rozhodl tie-break, v kterém proměnil pátý setbol. Ve druhém setu šel Berdych do vedení 2:0, ale brejk neudržel stejně jako za stavu 5:4, kdy poprvé podával na vítězství. Zápas ukončil až esem o dvě hry později.

Díky výhře snížil Berdych bilanci s Ferrerem na 6:8. S negativním skóre půjde i do duelu s druhým nasazeným Murraym, s kterým má vzájemné zápasy 6:7.

Britský tenista dnes zdolal Francouze Gillese Simona 6:4, 6:2 v repríze finále turnaje z roku 2008, kdy ho Murray vyhrál poprvé. Utkání bylo v druhém setu na chvíli přerušeno poté, co se jednomu z diváků přitížilo, ale Murrayho pauza z rytmu nevyvedla.

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou vypadly ve čtvrtfinále po prohře se světovými jedničkami Martinou Hingisovou ze Švýcarska a Saniou Mirzaovou z Indie 3:6 a 2:6.

Už do semifinále dotáhla své překvapivé tažení ženskou dvouhrou devatenáctiletá Američanka Louisa Chiricová. Hráčka, které patří ve světovém žebříčku 130. místo a do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, vyřadila osmifinálovou přemožitelku Petry Kvitové Darju Gavrilovovou z Austrálie po setech 7:6 a 6:2. O překvapení se postarala už ve druhém kole vítězstvím nad bývalou světovou jedničkou Anou Ivanovičovou ze Srbska.

O první finále na okruhu WTA si Chiricová zahraje se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, která zvítězila nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou 4:6, 6:3 a 6:3. Po prohraném prvním setu Cibulková otočila i předchozí zápasy s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou a Francouzkou Caroline Garciaovou.

Dvouhra - 3. kolo:

Berdych (8-ČR) - Ferrer (9-Šp.) 7:6 (10:8), 7:5,
Nišikori (6-Jap.) - Gasquet (10-Fr.) 6:4, 7:5.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Halepová (6-Rum.) - Beguová (Rum.) 6:3, 0:6, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud