11. června 2016 • 17:53

Dva postupy za den, Plíšková po tahanici zářila a je ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karolína Plíšková si na turnaji v Nottinghamu zahraje poprvé v sezoně o titul. Nejvýše nasazená česká tenistka zvládla v nahuštěném programu i druhý dnešní zápas a v semifinále porazila Mónicu Puigovou z Portorika za necelou hodinu 6:2, 6:2. O pátý titul v kariéře se utká s Američankou Alison Riskeovou.



Plíšková  měla absolvovat během dneška ještě třetí duel. Spolu s dvojčetem  Kristýnou  se ale nakonec rozhodly vzdát semifinále čtyřhry a do finále tak bez boje prošel česko-čínský pár  Andrea Hlaváčková , Pcheng Šuaj.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková se v semifinále na okruhu WTA představila letos potřetí. Na travnatý kurt v Nottinghamu se vrátila zhruba dvě hodiny poté, co dohrála čtvrtfinále, které se kvůli dešti nemohlo hrát v pátek. V něm vyřadila Australanku Ashleigh Bartyovou 7:6, 7:6.

Začátek duelu se čtvrtou nasazenou Puigovou opět lehce zpozdil déšť. V prvním setu čelila Plíšková třem brejkbolům, všechny ale úspěšně odvrátila a sama sebrala soupeřce dvakrát servis. Druhou sadu už měla pod kontrolou a za 55 minut slavila postup do finále.

Více práce měla ve čtvrtfinále s Bartyovou, přemožitelkou Hlaváčkové ze 2. kola. V desáté hře prvního setu odvracela Plíšková dva setboly a nakonec ho získala v tie-breaku 7:2. Ve druhé sadě si soupeřky dvakrát navzájem sebraly podání, nakonec se ale opět rozhodovalo ve zkrácené hře. V ní sedmnáctá hráčka světa odvrátila další dva setboly a sama pak proměnila druhý mečbol.

S Riskeovou, která v semifinále vyřadila Čeng Saj-saj z Číny, se Plíšková dosud utkala třikrát. Vzájemnou bilanci vede 2:1, poslední utkání na antuce v Charlestonu v roce 2013 vyhrála.

Tenisový turnaj žen v Nottinghamu (tráva, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (1-ČR)
- Bartyová (Austr.) 7:6 (7:2), 7:6 (9:7),
Puigová (4-Portor.) - Paszeková (Rak.) 6:4, 6:3.

Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Puigová (4-Portor.) 6:2, 6:2,
Riskeová (USA) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:1, 7:5.

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (ČR/Čína) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) bez boje.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud