29. září 2016 • 18:12

Berdych vydřel výhru nad Kukuškinem, ve čtvrtfinále vyzve Veselého

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych jako nejvýše nasazený hráč zvládl vstup do turnaje v Šen-čenu. Michaila Kukuškina z Kazachstánu porazil ve dvou tie-breacích a je ve čtvrtfinále. V něm se utká s krajanem Jiřím Veselým, který ve 2. kole zdolal Španěla Iniga Cervantese 7:6 a 6:3.



Jednatřicetiletý Berdych je aktuálně na devátém místě světového žebříčku i v pořadí pro účast na Turnaji mistrů. V Šen-Čenu by se z pozice papírového favorita rád přiblížil jistotě startu na akci pro osm nejlepších hráčů sezony a první krok zvládl. Kukuškin byl ale obtížným protivníkem.

V první sadě si oba tenisté podrželi servis až do zkrácené hry. V ní hned na začátku vzal Berdych soupeři dvě podání a nakonec po třetím setbolu vyhrál 9:7.

Ve druhém setu Berdych dvakrát soupeře brejknul, ale vždy si nechal vzít servis zpět, takže znovu musel rozhodnout tie-break. V něm Berdych při svém podání zaváhal jen jednou a využil hned první mečbol (7:4).

Tie-break musel rozhodnout i první set mezi Veselým a Cervantesem. V něm ale třiadvacetiletý Čech už dominoval a soupeři dovolil vyhrát jen dvě výměny.

Dobrou pohodu si Veselý přenesl i do druhého setu. Při vlastním podání v něm zahrál hned čtyři "čisté" hry, soupeře brejknul na vedení 3:1 a zápas doservíroval k vítězství. V celém utkání dovolil Cervantesovi jen dva brejkboly a při svém podání ztratil pouze 12 míčků.

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (1-ČR) - Kukuškin (Kaz.) 7:6 (9:7), 7:6 (7:4),
Tomic (4-Austr.) - Harrison (USA) 6:4, 4:6, 7:5,
Bellucci (Braz.) - Fabbiano (It.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4),
Veselý (8-ČR) - Cervantes (Šp.) 7:6 (7:2), 6:3.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud