4. května 2018 • 17:00

Kvitová je v Praze ve finále! Peschkeová má titul ve čtyřhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová si na pražském turnaji WTA zahraje o titul. Druhá nasazená hráčka si ve Stromovce poradila v semifinále s Číňankou Čang Šuaj 7:6, 6:0 a postoupila do svého jubilejního třicátého finále na elitním okruhu. Květa Peschkeová zase obhájila titul ve čtyřhře. S Nicole Melicharovou ve finále porazily Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou a Lidziji Marozavovou z Běloruska 6:4, 6:2.



Osmadvacetiletá Kvitová bude usilovat o třiadvacátý titul. Letos už světová desítka dvakrát uspěla, trofej zvedla nad hlavu v Petrohradu a v Dauhá.

"Mám tady velkou podporu fanoušků, rodiny, je to můj domácí klub a cítím se tady dobře," řekla Kvitová, která hraje turnaj v Česku po sedmi letech. "Finále zbožňuju a půjdu se o to poprat," prohlásila. Ve finálových kláních má bilanci 22:7.

V přestřelce prvního setu měla Kvitová tři brejkboly, z toho dva za stavu 5:4, ale oba setboly Číňanka odvrátila. V tie-breaku se Kvitová dostala ziskem pěti míčů v řadě ze stavu 1:5 a díky dvojchybě soupeřky využila čtvrtý setbol v sadě.

Po skoro hodinovém prvním setu dokázala Kvitová hned na úvod druhé sady prorazit houževnaté Čang Šuaj servis a pak dominovala. Střílela vítězné údery ze všech pozic a 31. hráčce za dvaadvacet minut uštědřila "kanára".

Kvitová na returnu
Kvitová na returnu

"Každopádně rozhodl první set, který měl všechno. Byla jsem trošku lepší, ale nepovedlo se mi využít šance, byť to bylo vždy o kousek," řekla Kvitová a k průběhu zkrácené hry dodala: "Asi jsem začala trošku panikařit, nevěřila sama v sebe a víc kazila. Pak jsem se uvolnila, tie-break vyhrála a to utkání rozhodlo."

Se sedmou nasazenou Buzarnescuovou, 37. hráčkou žebříčku WTA, se Kvitová dosud nestřetla. Rumunka má na dosah první titul v kariéře. "Asi nebude hrát extra rychle a bude se snažit míče rozhazovat, abych běhala," odhadla Kvitová.

I čtvrtý ročník pražského antukového turnaje od jeho povýšení na okruh WTA má českou finalistku. V roce 2015 získala trofej Karolína Plíšková, o rok později slavila titul Lucie Šafářová. Loni se do finále probojovala Kristýna Plíšková.

Peschkeová znovu po roce slaví

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová vybojovala 29. deblový vavřín v kariéře a první od loňského úspěchu v Praze. Před rokem zvítězila s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou. S Melicharovou se radovaly z prvního společného titulu.

Peschkeová s Melicharovou spolu začaly hrát letos, před týdnem ve Stuttgartu se dostaly do finále. V Praze měly nejvíce práce v prvním kole, v kterém porazily Češky Petru Krejsovou a Jesiku Malečkovou 10:4 až v supertie-breaku.

Melicharová je dvanáctou spoluhráčkou, s kterou Peschkeová vyhrála čtyřhru na okruhu WTA. První titul slavila před 20 lety v Sopotech.

Čtyřhra má od zrodu turnaje WTA na Spartě počtvrté domácí vítězku. Před Peschkeovou s Grönefeldovou uspěly Andrea Hlaváčková s Margaritou Gasparjanovou z Ruska a v roce 2015 vyhrály Kateřina Siniaková se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Dvouhra - semifinále:

Kvitová (2-ČR) - Čang Šuaj (6-Čína) 7:6 (8:6), 6:0.

Čtyřhra - finále:

Peschkeová, Melicharová (3-ČR/USA) - Buzarnescuová, Marozavová (Rum./Běl.) 6:4, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud