10. srpna 2019 • 07:07

Turnaj snů! Bouzková v Torontu vyřadila i Halepovou, stačil jeden set

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marie Bouzková pokračuje v senzačním zažení turnajem v Torontu. Ve čtvrtfinále přešla přes wimbledonskou vítězku Simonu Halepovou. Vyhrála první set 6:4 a ke druhému rumunská soupeřka kvůli problémům s achillovkou nenastoupila. V jejím prvním semifinále na okruhu WTA čeká jednadvacetiletou Češku Američanka Serena Williamsová, která vyřadila Naomi Ósakaovou. Japonka se přesto v pondělí vrátí na pozici světové jedničky.



Bouzková, která teprve na začátku týdne poprvé nahlédla do první světové stovky, prožívá v Torontu turnaj snů. Po Američance Sloane Stephensové a Jeleně Ostapenkové z Lotyšska vyřadila už třetí grandslamovou vítězku.

"S každým zápasem mi tady roste sebevědomí a to je klíč k úspěchu. Dnes to byl asi vůbec nejlepší set, jaký jsem kdy sehrála," řekla po vítězství nad Halepovou. "Dokázala jsem ubránit spoustu míčů a zároveň sama byla agresivní. Stále víc si to užívám a už si zvykám na to hrát na centr kurtu," pochvalovala si nečekanou změnu.

Do zápasu s Halepovou vlétla ve velkém stylu, hned dvakrát jí sebrala podání a rychle vedla 4:0. Pak sice Rumunka srovnala, ale ve dvou dalších gamech uhrála dohromady jen dva míčky a Bouzková za 46 minut proměnila druhý setbol.

Světová čtyřka pak zápas kvůli zdravotním problémům vzdala. "Cítila jsem tady achilovku od prvního dne a teď se to hodně zhoršilo. Bylo to těžké rozhodování, zítra jsem mohla hrát se Serenou," komentovala své odstoupení.

Teď tahle výzva v podobě vítězky 23 grandslamových turnajů čeká na Bouzkovou, která se už teď ve světovém žebříčku posunula na 53. místo. Zápas o finále by měl začít dnes o půlnoci středoevropského letního času.

"Škoda, že Simona musela odstoupit. Hrát s ní je skvělá zkušenost, i když to byl jen jeden set. Měly jsme opravdu dlouhé výměny, věděla, že bude muset hodně bojovat a nechtěla, aby se jí to zhoršilo," řekla vítězka. V dřívějších rozhovorech, třeba když vyhrála v roce 2014 juniorku na US Open, prozradila, že se jí líbí herní styl Halepové.

Serena Williamsová oplatila Ósakaové porážku z loňského finále US Open, které poznamenaly hádky Američanky s rozhodčím. Tentokrát měla Williamsová jasně navrch, těžila ze skvělého servisu, zaznamenala dvanáct es, zatímco soupeřka ani jedno, a za 78 minut zvítězila 6:3, 6:4. Pro Japonku může být útěchou, že se znovu stane světovou jedničkou. Karolína Plíšková, která ji mohla předstihnout, totiž skončila už ve čtvrtfinále.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,830.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Bouzková (ČR) - Halepová (4-Rum.) 6:4, skreč, S. Williamsová (8-USA) - Ósakaová (2-Jap.) 6:3, 6:4.

Marie Bouzková ve čtvrtfinále přešla přes wimbledonskou vítězku Simonu Halepovou. Vyhrála první set 6:4 a ke druhému rumunská soupeřka kvůli problémům s achillovkou nenastoupila.
Marie Bouzková ve čtvrtfinále přešla přes wimbledonskou vítězku Simonu Halepovou. Vyhrála první set 6:4 a ke druhému rumunská soupeřka kvůli problémům s achillovkou nenastoupila.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud