4. června 2020 • 20:35

Náhradnice Martincová je ve finále LiveScore Cupu. Strýcová smázla Siniakovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Narychlo povolaná náhradnice Tereza Martincová se stala první finalistkou LiveScore Cupu 2020. Aktuálně 133. hráčka světa dostala na Štvanici šanci za zraněnou Markétu Vondroušovou, dnes nejdříve zvládla dohrávku s Kristýnou Plíškovou, kterou porazila 4:6, 6:1, 6:4, a poté zdolala i favorizovanou Karolínu Muchovou 5:7, 6:4 a 6:3. Vyhrála tak skupinu B a postoupila do sobotního boje o titul, v kterém by se mohla utkat se světovou trojkou Karolínou Plíškovou. Turnaj vysílá živě O2 TV Sport a O2 TV Tenis.



V "áčku" si Barbora Strýcová hladce poradila s Kateřinou Siniakovou. Strýcová, světová dvojka ve čtyřhře a 31. hráčka singlového pořadí, vyhrála za hodinu a čtvrt 6:2, 6:1 a po středeční prohře s Plíškovou má vyrovnanou bilanci. Siniaková nakupila 14 dvojchyb.

SESTŘIH: Strýcová povolila Siniakové jen tři gamy
Video se připravuje ...

Pětadvacetiletá Martincová se dozvěděla o své účasti ve středu dvě hodiny po obědě a v šest večer nastoupila proti Kristýně Plíškové. Po prohraném prvním setu se zvedla, ale za stavu 4:1 ve třetí sadě byl zápas kvůli dešti přeložen na dnešek.

Do dohrávky vstoupila Martincová ztrátou tří her, ale koncovku zvládla a připsala si první výhru. Po několika minutách pak pokračovala v souboji s Muchovou. Proti 26. hráčce světového žebříčku rychle vedla 5:1, ale o první sadu ztrátou šesti her za sebou přišla. Už se zdálo, že unavená Martincová nebude mít šanci, ale bojovností zápas otočila.

"Jsem úplně vyčerpaná psychicky i fyzicky. Třesu se, bolí mě rameno, protože mám hodně naservírováno i z tréninku. Jsem celkově namožená, ale snažila jsem se nemyslet na to, kolik toho mám za sebou. Hrála jsem míč po míči a ani jsem pomalu nevěděla, kolik to je," řekla Martincová cestou do šaten. "Už k dohrávce jsem nastoupila kožená, takže jsem byla ráda, že jsem to dohrála."

Karolína Plíšková páteční program zahájí, zápas se Siniakovou je na programu od 15:30. Očekává se, že nezaváhá a do finále postoupí. "Kdyby to tak skutečně bylo, tak se těším. Zápas s Kájou není každý den, ale tam by to bylo každý míček dobrý," řekla Martincová.

Tenisový turnaj žen LiveScore Cup v Praze (antuka):

Skupina A:

Strýcová - Siniaková 6:2, 6:1.

1. Karolína Plíšková 1 1 0 2:0 1
2. Strýcová 2 1 1 2:2 1
3. Siniaková 1 0 1 0:2 0

Skupina B:

Martincová - Kristýna Plíšková 4:6, 6:1, 6:4, Martincová - Muchová 5:7, 6:4, 6:3.

1. Martincová 2 2 0 4:2 2
2. Kristýna Plíšková 1 0 1 1:2 0
3. Muchová 1 0 1 1:2 0

Martincová hrála s Plíškovou dva dny: Jsem úplně kožená, tušila jsem že to neodchodí
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Tereza Martincová otočila zápas s Kristýnou Plíškovou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud