25. září 2009 • 12:48

Tenisový svátek: do Prahy přijedou hvězdy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za dva měsíce se Praha naplní tenisovými legendami. Díky akci Advantage Tennis přijedou do české metropole na exhibici mezi osmičkou hráčů i tři bývalé světové jedničky - Němec Boris Becker a švédské ikony Mats Wilander a Stefan Edberg.



V O2 Aréně se představí 21. listopadu, ale již o den dříve si někteří z nich mimo jiné zatančí ve stylu StarDance na tenisovém plesu.

Exhibice se uskuteční čtrnáct dnů před finále Davisova poháru, které budou hrát čeští tenisté poprvé po 29 letech. "Díky tomu je tenisový příběh této akce dokomponován, jelikož šest z osmi účastníků akce je vítězi Davisova poháru," konstatoval dnes Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která Advantage Tennis pořádá.

Diváci tak uvidí vedle Beckera i jeho krajany Carla-Uweho Steeba a Erika Jelena, tedy skoro kompletní tým, který pro Německo získal v roce 1988 historicky první "salátovou mísu" a v roce 1989 triumf obhájil.

"Pořád to jsou fantastické vzpomínky. Být členem vítězného týmu v Davis Cupu je největší věc, které můžete v životě dosáhnout. Píšete historii své země," zavzpomínal Steeb na tiskové konferenci v Praze.

Steeb: Nic není víc než vyhrát Davis Cup >>>

Možná se v hale objeví i některý z členů aktuálního českého týmu kapitána Jaroslava Navrátila a pozdraví diváky. "To bude záležet na jejich nabitém programu, jestli do haly přijde kapitán nebo hráči, ale budeme se snažit," řekla manažerka projektu Petra Langrová.

V pražské exhibici proti sobě stojí dva výběry - tým přátel Karla Nováčka (Jiří Novák, Edberg a Wilander) a výběr přátel Borise Beckera (Steeb, Jelen a Henri Leconte, také vítěz DC).

"Nikoho jsme dlouze přemlouvat nemuseli, zaujalo je to a svoji roli sehrála i Praha, která je tahákem," uvedl Nováček, který díky svým kamarádským vztahům s Wilanderem a Steebem, ale i Beckerem, hráče pro exhibici oslovil.

"Hraji šest až osm exhibicí ročně, ale tohle je velmi unikátní systém a věřím, že si užijeme hodně legrace. A doufejme, že si také fanoušci přijdou v této atraktivní sestavě na své," řekl Steeb.

Tenisté budou na exhibici dobře "rozehřátí". O den dříve je čeká na Žofíně tenisový ples. Uvádět ho bude Marek Eben a hráči se dočkají překvapení. Jedním z nich bude minisoutěž ve stylu StarDance a třeba Steeb má zatančit čaču s Karolínou Gudasovou, závodní tanečnicí a dcerou bývalého hokejového reprezentanta Lea Gudase.

Oba si pár kroků už zkusili. "To půjde," hlásil Steeb, který si tanečních kreací užil po triumfech v Davis Cupu. "Ale čača to určitě nebyla," dodal se smíchem.

Cena vstupenek se pohybuje od 290 do 590 korun a předprodej začne 1. října na terminálech Sazky po celé republice. "Chceme se jako při Samprasovi pokusit zcela zaplnit arénu," konstatovala Langrová.

Program (21. listopadu, Praha - O2 aréna, začátek 15:00):
Steeb, Jelen - Novák, Nováček; Leconte - Wilander; Becker, Leconte - Edberg, Wilander; Becker - Edberg.

Vstoupit do diskuse
1

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud