5. června 2010 • 15:44

Jsi unavený... Lendl nabídl Novákovi remízu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Nezvyklou remízou 5:5 skončila prostějovská tenisová exhibice, ve které se utkali padesátiletý Ivan Lendl a o patnáct let mladší Jiří Novák. Oba hráči zcela zaplněnému centrálnímu dvorci v Prostějově dokázali, že mnoho ze svého umění ani po skončení kariéry neztratili.



Nerozhodný stav se zrodil po téměř čtyřicetiminutovém boji. Za stavu 5:5 přišel Lendl k síti a remízu "dojednal". "Vidím, že už jsi unavený. Nabízím Ti proto remízu," řekl legendární tenista Novákovi. Ten se nerozpakoval a s úsměvem odvětil, že nabídku přijímá.

Oba hráči předvedli, že vedle tenisového umění jsou i showmany, kteří dovedou publikum bavit. Když třeba Lendl vyhrál první game a ve druhém vedl po perfektních úderech 40:15, směřovala k němu od Nováka otázka: "Co děláš v Prostějově? Proč nejsi v Paříži?"

Na exhibici Novák - Lendl se dorazil podívat i semifinalista Roland Garros Tomáš Berdych
Na exhibici Novák - Lendl se dorazil podívat i semifinalista Roland Garros Tomáš Berdych


Když se Novákovi podařilo tuto hru ještě získat, hned podotkl, že zřejmě svého protivníka umluvil. "Asi ano. Na chvíli jsem se zamyslel a myšlenkami jsem byl v Paříži," připustil žertem Lendl.

V průběhu setu vedl postupně 5:3, Novák ale zpřesnil hru a dvěma hrami za sebou za nadšeného aplausu publika vyrovnal na 5:5. Svého soupeře jednou překvapil i krátkým podáním zespodu.

"Forma se lepší, v šedesáti už to bude dobré," hlásil Lendl novinářům na tiskové konferenci. Potom vážněji dodal, že potřebuje tři až pět podobných jednosetových zápasů, aby hrál jako na tréninku. "Dnes to bylo lepší než minule," konstatoval Lendl, jenž si zahrál s Novákem už v pátek.

Tomáš Berdych, Ivan Lendl a Jiří NovákFoto Pavel Mazáč (Sport)

Poznamenal, že by vydržel hrát i tři sety, ale druhý den by se určitě nemohl pohnout. Nyní se chystá odehrát dva až tři zápasy v září, v říjnu jej čekají exhibice ve Francii a Maďarsku. "Chtěl bych být před Ostravou rozehraný," dodal Lendl s připomínkou plánovaného duelu s Björnem Borgem, který se uskuteční 5. listopadu ve vítkovické ČEZ Aréně.

Novák přiznal, že jej Lendl na návštěvě v Prostějově mile překvapil vyjadřováním, vystupováním a hlavně tenisovým uměním. "Na to, že šestnáct let nehrál tenis, byl schopen velice dobře trefovat míče a je stále v kondici," vyjádřil se obdivně Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud