Pavel Novotný
30. července 2010 • 10:20

McEnroe: Nadala nezlomíte, jeho víra je úžasná

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dokázal již prakticky vše, čeho lze ve světovém tenise dosáhnout. Je světovou jedničkou, ve své sbírce má triumfy ze tří grandslamových turnajů... Až na jeden. Dobýt slavné US Open se mu ještě nikdy nepodařilo. "Rafa v New Yorku letos může uspět, jeho víra je úžasná," vlévá rodákovi z Mallorky optimismus do žil  legendární John McEnroe.



Pouze šest tenistů v historii má ve své síni slávy kompletní grandslamovou sbírku: Roger Federer, Andre Agassi, Roy Emerson, Rod Laver, Don Budge a Fred Perry již znají pohled na všechny nejcennější trofeje, které lze ve světě bílého sportu získat. Již letos by se do této společnosti rád zařadil i čtyřiadvacetiletý Španěl.

Věčně bolavá kolena jsou snad pro světovou jedničku větším soupeřem než Roger Federer, Andy Murray či Novak Djokovič. A tvrdý povrch areálu ve Flashing Meadows mu také jistě příliš nepomůže.

"Věřím, že má kolena budou v pořádku a já se ukážu v nejlepší formě," udržuje si optimismus Rafa. Pravdou však je, že se mu v New Yorku nepodařilo nikdy dostat dále než do semifinále.

Rafael Nadal byl ve finále s Berdychem lepšíFoto Martin Sekanina (Blesk)

Ne vždy však mohli za předčasný konec favorita soupeři. K problémům se zmiňovanými koleny se v minulosti přidaly bolesti ramene či zánět šlach.

"Minulý rok jsem měl problémy s břišními svaly, rok předtím jsem vypadl v semifinále s Murraym, když jsem byl totálně vyčerpaný po olympijských hrách a Wimbledonu. Tento rok to ale bude jiné. Teď je pro mě nejdůležitější si dobře odpočinout. Mám tři týdny před začátkem turnaje volno a toho musím využít, má jasno Španěl.

Víru v úspěch světové jedničky netají ani trojnásobný vítěz Wimbledonu John McEnroe: "Rafa chce na US Open strašně moc uspět, to je jasně patrné a ačkoliv tady nikdy nezvítězil, je jisté, že bude patřit k největším favoritům."

"Nadal je neskutečně psychicky i fyzicky odolný a může to dokázat. Nedokážete ho zlomit," dodává tenisová legenda.

Poslední grandslam roku otevře své brány již 30. srpna.

RAFAEL NADAL

Narozen: 3. června, 1986, Mallorka

Pořadí na žebříčku: 1. místo

Vítěz Australian Open: 1x 2009

Vítěz Roland Garros: 5x (,2005, 2006,2007,2008,2010)

Vítěz Wimbledonu: 2x (2008, 2010)


Rafael Nadal se převléká ve finále Wimbledonu
Rafael Nadal se převléká ve finále Wimbledonu


.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud