5. srpna 2010 • 08:01

Berdych postupuje, Štěpánkovi návrat nevyšel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozdílně vyšel českým tenistům návrat na kurty. Tomáš Berdych dokázal měsíc po finále Wimbledonu ve Washingtonu postoupit a jako nejvýše nasazený porazil Rusa Dmitrije Tursunova 7:6, 4:6 a 6:1. Naopak Radek Štěpánek svůj první zápas na okruhu ATP po pětiměsíční pauze zaviněné zdravotními problémy prohrál.



Desátý nasazený nestačil v druhém kole ve Washingtonu na Marka Chiudinelliho a švýcarskému soupeři podlehl 1:6 a 3:6.

"Důležité je, že jsem postoupil," oddechl si Berdych, který ve finále Wimbledonu prohrál se Španělem Rafaelem Nadalem. "Tursunov výborně podávával, ale já měl dostatek síly a energie, abych byl schopen vyhrát třetí set. Jsem rád, že mám výhru v kapse," řekl.


Čtyřiadvacetiletý Berdych, osmý hráč světa, od úspěchu ve Wimbledonu nehrál kvůli nataženým břišním svalům.V duelu s Tursunovem musel český hráč v prvních dvou setech bojovat. Až ve třetím soupeře jasně přehrál, za sedmnáct minut vedl už 5:0.

"To byl důležitý moment. Snažil jsem se hodně koncentrovat na začátek, protože v předchozích setech jsem je měl špatné. Snažil jsem ho dostat pod tlak," řekl český tenista. Zápas nakonec trval dvě hodiny a sedmnáct minut, přičemž Berdychovi moc nešlo první podání, i když nastřílel dvanáct es.

Jeho dalším soupeřem bude Andrej Golubjov z Kazachstánu, který nedávno vyhrál turnaj v Hamburku, kde mimo jiné porazil světovou šestku Nikolaje Davyděnka a nyní mu patří 37. místo světa.Jednatřicetiletý Štěpánek hrál na turnaji elitní série naposledy v březnu v Indian Wells.


Během pauzy ještě absolvoval challengery na Floridě a v Prostějově, pokaždé ho však zastavily zdravotní problémy - nejprve únavový syndrom a pak poraněné koleno. Vynechal proto Roland Garros a Wimbledon i čtvrtfinále Davis Cupu v Chile.

Po červencové svatbě s bývalou teniskou Nicole Vaidišovou se karvinský rodák vrátil na okruhu ATP jako ženatý muž. S Chiudinellim však prohrál hladce za hodinu a deset minut. Třikrát si ztratil servis a sám nevyužil ani jeden ze dvou brejkbolů.

"Určitě nebudu panikařit, kdyby to hned ze začátku nevyšlo," řekl Štěpánek deníku Sport před zápasem. "Když budu dělat věci jako vždy a budu tvrdě pracovat, tak se vrátím na místa, kam patřím, ale samozřejmě vím, že to nemusí jít hned a nějaký čas to může vzít, než se dostanu do správného rytmu a všechno se mi vrátí," dodal bývalý osmý hráč světa, kterému aktuálně patří 29. pozice žebříčku.

Výsledky:

Chiudinelli (Švýc.) - Štěpánek (10-ČR) 6:1, 6:3,
Tipsarevič (Srb.) - Querrey (6-USA) 7:6 (7:3), 6:3,
Nalbandian (Arg.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6:1, 6:3,
Baghdatis (8-Kypr) - Zeballos (Arg.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5),
Marčenko (Ukraine) - Gulbis (0-Lot.) 6:1, 1:0 skreč,
Falla (Kol.) - Hewitt (11-Austr.) 7:5, 3:2 skreč,
Golubjov (16-Kaz.) - Vliegen (Belg.) 6:2, 7:6 (9:7),
Berdych (1-ČR) - Tursunov (Rus.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:1.

Vstoupit do diskuse
2

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud