6. srpna 2010 • 22:21

Berdych prohrál s Mallisem, přesto bude sedmý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Washingtonu ve čtvrtfinále. Finalista Wimbledonu dnes prohrál s Xavierem Malissem z Belgie ve třech setech 4:6, 6:3 a 2:6.



Přes porážku se Berdych v pondělí posune v žebříčku na sedmé místo světa, čímž dosáhne nejlepšího postavení v kariéře. Momentálně osmý hráč světa přeskočí Argentince Juana Martina del Potra, který kvůli dlouhodobému zranění neobhajuje ve Washingtonu loňský titul.

Berdych nastoupil k utkání s Malissem deset hodin poté, co se dostal do postele po výhře ve třetím kole nad Andrejem Golubjovem z Kazachstánu 6:3, 5:7 a 7:5.

"Neznám jiný sport, kde by se tohle mohlo stát. V prvním setu jsem měl dojem, že ještě spím. Nebyl jsem stoprocentní. Chtěl jsem hrát lépe," řekl Berdych podle AFP.

Český hráč plnil roli nejvýše nasazeného a jeho zápas začínal v poledne washingtonského času, aby byl v televizi. "Tohle je špatná zkušenost, jako jednička jsem měl mít lepší časový program," uvedl Berdych. "Proto sem za rok nepřijedu," dodal.


V utkání s Malissem měl nejvýše nasazený Berdych stejně jako v obou předchozích zápasech problém s prvním servisem, jehož úspěšnost jen těsně překročila padesát procent.

Po ztracené první sadě se dostal do tempa a jediným využitým brejkbolem posunul utkání do třetího setu. V tom ale dominoval Belgičan, který téměř nechyboval a výborně podával. "Třetí se byl jeden z mých nejlepších co jsem hrál," řekl Malisse.

V čtvrtečním utkání s Golubjovem vydřel Berdych výhru za dvě hodiny dvacet. "Nehraji svůj nejlepší tenis," citovala Čecha agentura AP po utkání s Golubjovem.

"Kdybych hrál nejlepší tenis, co bych pak mohl ukázat v dalších týdnech? Snažím se, abych byl stoprocentní na US Open, potřebuji se dostat zpět do rytmu, vyhrát pár zápasů."

Čtyřiadvacetiletý Berdych měl s Golubjovem ještě více práce než prvním kole s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Český hráč po vyhrané první sadě o druhou přišel, ale ve třetí musel tentokrát o výhru bojovat. Rozhodující brejk soupeřova podání získal v jedenácté hře.

"V posledních týdnech se (Golubjov) opravdu zlepšil. Začal hrát opravdu dobře a tvrdé kurty mu vyhovují," řekl Berdych.

Dohrál i druhý nasazený Andy Roddick. Američana vyřadil v 3. kole Francouz Gilles Simon dvakrát 6:3. "Dokázal jsem returnovat jeho servis a ve výměnách jsem byl lepší," řekl Simon. "A já měl špatnou noc, necítil jsem se dobře psychicky ani fyzicky," doplnil Roddick.

Dvouhra - 3. kolo:

Berdych (1-ČR) - Golubjov (16-Kaz.) 6:3, 5:7, 7:5,
Verdasco (3-Šp.) - Sweeting (USA) 6:4, 7:5,
Malisse (Belg.) - Isner (5-USA) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5),
Simon (13-Fr.) - Roddick (2-USA) 6:3, 6:3,
Čilič (4-Chorv.) - Fish (15-USA) 6:4, 4:6, 6:2,
Baghdatis (8-Kypr) - Marčenko (Ukr.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3,
Nalbandian (Arg.) - Chiudinelli (Švýc.) 6:1, 6:0,
Tipsarevič (Srb.) - Falla (Kol.) 6:3, 6:4.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Malisse (Belg.) - Berdych (1-ČR) 6:4, 3:6, 6:2,
Baghdatis (8-Kypr) - Verdasco (3-Šp.) 7:6 (7:3), 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Berdych, Štěpánek (ČR) - Istomin, Golubjov (Uzb./Kaz.) bez boje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud