29. srpna 2010 • 09:00

Peschkeová vyhrála čtyřhru v New Havenu

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Květa Peschkeová vyhrála spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou čtyřhru na turnaji v New Havenu, který byl generálkou před posledním grandslamem sezony US Open. Ve dvouhře triumfoval Ukrajinec Sergej Stachovskij.



Peschkeová nastoupila se Srebotnikovou letos posedmé ve finále čtyřhry a získala druhý titul. Nejvýše nasazený pár odvrátil v úvodní sadě setbol a porazil domácí Američanky Bethanii Mattekovou-Sandsovou a Meghann Shaugnessyovou 7:5, 6:0.

"V prvním setu hrály soupeřky hodně rychle, ale dokázaly jsme se s tím vypořádat, a vyhrát druhý šest nula je neuvěřitelné. Ani nevím, jak se nám to povedlo," řekla Peschkeová pro web WTA Tour. "Každá výhra je skvělá, dodá nám hodně sebevědomí a ve finále ještě víc. Titul je o to sladší," dodala pětatřicetiletá česká hráčka.

Peschkeová získala šestnáctý titul v kariéře, Srebotniková jich má ještě o sedm více. Letos spolu před New Havenem vyhrály v Indian Wells.

Ve finále mužské dvouhry zvítězil devátý nasazený Stachovskij nad 46. tenistou světa Denisem Istominem z Uzbekistánu ve třech setech. Získal letos druhý a celkově čtvrtý titul na okruhu ATP. Ve finále ještě nikdy neprohrál.

Tenisový turnaj mužů a žen v New Havenu (tvrdý povrch):
Muži (dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - finále:
Stachovskij (9-Ukr.) - Istomin (15-Uzb.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Lindstedt, Tecau (Švéd./Rum.) - Bopanna, Kúreší (Indie/Pák.) 6:4, 7:5.

Ženy (dotace 600.000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Matteková-Sandsová, Shaughnessyová (USA) 7:5, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud