30. srpna 2010 • 11:49

Wozniacká se cítí jako jednička US Open pohodlně

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Intenzivní a nadmíru úspěšný měsíc má za sebou dánská tenistka Caroline Wozniacká. Světová dvojka vyhrála tři turnaje a s nabitým sebevědomím vstoupí v New Yorku do US Open, na kterém bude díky neúčasti Sereny Williamsové z USA poprvé na grandslamu nejvýše nasazenou hráčkou.



Pro někoho by mohla být pozice turnajové jedničky svazující. Nikoli však pro dvacetiletou rodačku z Odense. "Tlak cítíte, když si ho připustíte a nevěříte si, že si tu pozici zasloužíte," řekla Wozniacká. "Já si myslím, že si zasloužím místo, kde jsem. Cítím se v téhle pozici pohodlně," řekla v neděli ve Flushing Meadows.

Po Wimbledonu, kde ji vyřadila Češka Petra Kvitová, pět týdnů nehrála turnaje a jen trénovala. V srpnu se Wozniacká vrátila na dvorce výhrou v Kodani, před příjezdem do New Yorku triumfovala ještě v Montrealu a v New Havenu.

"Poslední čtyři týdny byly skvělé. Vyhrála jsem hodně zápasů, zvedla jsem si sebevědomí a cítím se výborně," řekla Wozniacká. Do US Open vstoupí v úterý a pokusí se navázat na loňské finále, v kterém prohrála s Belgičankou Kim Clijstersovou. "Za ten rok jsem se hodně změnila, hodně zlepšila."

Wozniacká má díky úspěšnému létu na amerických betonech šanci polepšit si i finančně. Vyhraje-li US Open, dostane k odměně ještě bonus milion dolarů.

Více ale Dánka touží po svém premiérovém grandslamovém titulu. "To je sen, vyhrát grandslam. To je jednoznačně můj cíl," řekla Wozniacká před US Open. "K tomu potřebuju vyhrát sedm zápasů, což je dost těžké. Všechno musí sednout, musíte být dva týdny v pohodě, využít své šance a mít i štěstí," konstatovala.

Síla Wozniacké netkví v drtivém servisu nebo vítězných úderech. Podle expertů se nedá říci, že by její hra udivovala. Snaží se soupeřky uštvat, výborně se pohybuje a v dlouhých výměnách drží míč u zadní čáry, čímž donutí protivnici chybovat. "Musím hrát chytře. Těžko budu střílet vítězné míče," pousmála se Wozniacká.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud