4. září 2010 • 14:49

VIDEO: Schiavoneová napodobila Federera

Autor: Tomáš Bělonožník, Kmpl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je Roger Federer tenisový kouzelník, na to už jsme si zvykli. V pátečním utkání 3. kola US Open ale Francesca Schiavoneová předvedla úder, který jako by Švýcarovým parádičkám z oka vypadl. A rázem se o něm mluví jako o jednom z nejkrásnějších v historii ženského tenisu.



Italka Schiavoneová, kterou si čeští diváci mohou pamatovat třeba z loňského Prague Open, prožívá sezonu snů. Dříve nepříliš výrazná hráčka letos dokázala vyhrát French Open a na US Open už postoupila mezi nejlepších šestnáct. V zápase s Aljonou Bondarenkou navíc dokázala nadchnout všechny fanoušky.

Italská tenistka Francesca Schiavoneová a její paráda
Video se připravuje ...


Zrovna se rozhodovalo o osudu druhého setu, za stavu 4:5 se na podání postavila právě Schiavoneová. V parádní výměně dominovala od počátku, Bondarenková ale v nouzi dokázala vytáhnout parádní lob. Už to vypadalo, že si soupeřka připíše první fiftýn, sedmadvacetiletá Italka však míč doběhla a "federerovským" úderem mezi nohama ho vrátila na druhou stranu kurtu. Bondarenková ještě dokázala zareagovat, Schiavoneová ale výměnu zakončila drtivým forhendem a diváci vyskočili ze sedadel, aby zatleskali tenisové nádheře.

Bondarenková se z tohoto momentu už nevzpamatovala, Francesca Schiavoneová udržela servis a zápas nakonec vyhrála 6:1, 7:5. V osmifinále narazí na Rusku Pavljučenkovou.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud