3. října 2010 • 12:09

Čermák získal první letošní titul ve čtyřhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista František Čermák získal v Kuala Lumpuru spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem první letošní titul ve čtyřhře. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů porazili turnajové jedničky Mariusze Fyrstenberga a Marcina Matkowského z Polska dvakrát 7:6.



Česko-slovenská dvojice si tak polepšila v boji o místo na Turnaji mistrů pro nejlepších osm dvojic sezony. Před turnajem jim patřilo dvanácté místo a na poslední postupovou příčku ztráceli 780 bodů. Za vítězství v Kuala Lumpuru si odnesli 250 bodů a společnou prémii 46.750 dolarů (asi 827 tisíc korun).

Čermák s Mertiňákem uspěli až ve třetím finále v sezoně, když před startem v Kuala Lumpuru nezvládli zápas o titul v Umagu a Dauhá. Připsali si šestý společný titul a Čermák, který si v Malajsii navíc po dlouhých čtyřech letech zahrál na okruhu ATP i dvouhru a vypadl v prvním kole, rozšířil svou sbírku deblových titulů na 22.

Ve finále dvouhry se utká Andrej Golubjev z Kazachstánu, který příští rok v březnu velmi pravděpodobně za Kazachstán nastoupí proti Česku v prvním kole Davisova poháru, se čtvrtým nasazeným Michailem Južným z Ruska.

Petra Kvitová porazila na turnaji v Pekingu Flavii Pennettaovou z Itálie 7:6, 6:1 a postoupila do druhého kola. Další soupeřkou dvacetileté Češky bude vítězka zápasu mezi šestnáctou nasazenou Ansastasiou Pavljučenkovovou a Estonkou Kaiou Kanepiovou.

První kolo v Pekingu zvládla Kvitová zatím jako jediná česká hráčka. V sobotu vypadly Lucie Šafářová i Klára Zakopalová. V čínské metropoli by se měla ještě představit Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou čeká duel s Rumunkou Alexandrou Dulgheruovou.

Postupem do druhého kola si Kvitová vylepšila nepříliš lichotivou bilanci z poslední doby. Po červnovém postupu do semifinále Wimbledonu totiž pětkrát za sebou nezvládla první zápas a černou sérii přerušila až na US Open, kde došla do třetího kola. Pennettaovou dnes přitom porazila poprvé v kariéře, v předchozích třech zápasech s ní neuhrála ani set.

Muži:

Kuala Lumpur (dotace 850.000 dolarů, tvrdý povrch):

Čtyřhra - finále:

Čermák, Mertiňák (2-ČR/SR) - Fyrstenberg, Matkowski (1-Pol.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Ženy:

Peking (dotace 4,5 milionu dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Kvitová (ČR) - Pennettaová (It.) 7:6 (7:4), 6:1, Šarapovová (12-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 6:4, 7:6 (7:5), Petrovová (13-Rus.) - Chan Sin-Jün (Čína) 6:2, 6:2, Dulková (Arg.) - Rezaiová (14-Fr.) 6:4, 2:6, 6:4, Kirilenková (Rus.) - Čang Šuaj (Čína) 6:1, 6:0, Cibulková (SR) - Wickmayerová (Belg.) 6:0 ,7:6 (8:6), Jovanovská (Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 5:7, 6:4, 6:3, Klejbanovová (Rus.) - Lu Ťing-ťing (Čína) 6:1, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud