Pavel Novotný
30. října 2010 • 05:00

DiCaprio, Obama, Clooney? Lepší je Nadal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tenisovém království si podmanil prakticky vše. Vliv současné tenisové jedničky Rafaela Nadala však již zasahuje i daleko za hranice bílého sportu. Podle internetových stránek AskMen.com se stal antukový král druhým sportovcem světa nejvíce ovlivňujícím své okolí.



V konkurenci 49 nejvýznamnějších lidí roku 2010 se umístil na fantastickém patnáctém místě, ze sportovních celebrit se před něj dostal jen hráč amerického fotbalu Drew Brees, který se vyšplhal dokonce na šesté místo.

Až za čtyřiadvacetiletým pětinásobným vítězem French Open se umístily takové veličiny jako hvězda NBA LeBron James, herci Geroger Clooney, Leonardo DiCaprio či dokonce prezident Spojených států Barack Obama, který obsadil až skromnou jednadvacátou pozici.

Rafael Nadal završil svou sbírku grandslamůFoto Reuters


Čím si vysvětluje Nadalův úspěch samotný časopis? "Je považován za krále antuky, ale lidé nejvíce oceňují jeho vlastnosti, kterými ničí soupeře: vytrvalost, houževnatost, nezdolnost dostat ze sebe proti komukoliv, kdekoliv a kdykoliv to nejlepší, co ve vás je. Proto ho lidé po celém světě milují."

Úspěch rodáka z Mallorky je o to cennější, že v anketě, ve které hlasovalo více než půl milionu čtenářů, se objevují osobnosti ze všech oborů lidské činnosti – obchodu, politiky, technologií, médií, módy a celé řady dalších.



"Lidé nevolí na základě tradic z minulosti, ale imponují je osobnosti, které se prosazují v nynějším světě, ukazují své schopnosti dnes a denně. Takoví v této anketě uspěli," říkají představitelé internetových stránek AskMen.com.

José Mourinho představen jako nový kouč Realu Madrid.Foto Reuters

"Zdá se mi, že naši čtenáři v této anketě vybírali trošku jinak než v minulosti. Vyhráli osobnosti, kteří se ne vždy chovají jako vzor dokonalosti, mají své vlastní zásady, způsoby chování a jednání, které je někdy i v rozporu proti zakotveným normám dneška," říká hlavní editor stránek James Bassil.

"Jon Steward je vítězem navzdory tomu, že mluví bez obalu a na rovinu, nebojí se říci svůj názor. Mezi prvními pěti se umístili i Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs a Kanye West, tedy všechno lidé, kteří kromě úspěchů ve svém oboru mají i svůj netradiční způsob jednání a chování," dodává Bassil.




Jen pro zajímavost a potvrzení předchozích slov. Jeden z nejlepších a nejocenovanějších trenérů světa José Mourinho čtenáře také více než zaujal. Muž mnoha tváří a rozporů obsadil vynikající deváté místo.

I Rafael Nadal dělí tenisové fanoušky na dva tábory. Zatímco jedni ho bezmezně obdivují a uznávají, druzí ho řadí pro jeho někdy nezvyklé chování až daleko za elegána Federera. Rafa svými nekonečnými pauzami mezi míčky, povytahováním zařezávajícího se spodního prádla a dalších způsobů chování negativní reakce určitě vyvolává, ale místo mezi lidmi nejvíce ovlivňující své okolí mu bezesporu patří právem.

POŘADÍ
1. Jon Stewart
2. Bill Gates
3. Mark Zuckerberg
4. Steve Jobs
5. Kanye West
6. Drew Brees
7. James Franco
8. Elon Musk
9. Jose Mourinho
10. Graydon Carter
11. Stephen Colbert
12. Conan O´Brien
13. Jay-Z
14. Richard Branson
15. Rafael Nadal

Rafael Nadal završil svou sbírku grandslamů
Rafael Nadal završil svou sbírku grandslamů


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud