3. listopadu 2010 • 21:57

Další Berdychův trapas, konec v prvním kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Basileji překvapivě už v prvním kole. Šestý hráč světa podlehl Němci Tobiasi Kamkemu 4:6 a 1:6. Čtyřiadvacetiletý Kamke v závěrečném kole kvalifikace podlehl jinému českému daviscupovému reprezentantovi Janu Hájkovi, ale jako "šťastný poražený" se dostal do pavouka hlavní soutěže.



"To nejhorší je, že nemám prostě čistou hlavu na tenis. Nedokážu na kurtu mít radost a nedokážu hrát, co chci a umím," řekl Berdych po prohře Radiožurnálu, že pořád kolem sebe slyší o Turnaji mistrů a nedokáže se soustředit.

"Mám hlavu zapláclou touhle jedinou věcí, leží mi to v ní a to není dobře. Nejdůležitější pro příští týden bude zkusit to odbourat, odmazat, abych šel do toho," dodal Berdych.Jeho boj o Turnaj mistrů stále není ztracen. Pronásledovatelé David Ferrer ze Španělska a Američan Andy Roddick jsou sice ještě na probíhajících turnajích ve hře, ale devátý muž pořadí letošní sezony Fernando Verdasco dnes vypadl ve Valencii už ve druhém kole a desátý Rus Michail Južnyj se z tohoto turnaje dokonce odhlásil.

Finalista Wimbledonu Berdych sice v sobotu porazil v exhibici Švéda Robina Söderlingam, ale má problmy od vyřazení v osmifinále turnaje v Cincinnati. Z posledních deseti soutěžních zápasů vyhrál jen dva. Je pod tlakem a nezvládá roli hráče, který je favoritem."Je to nová situace, asi mi trochu přerostla přes hlavu, ale co se dá dělat," řekl Berdych.

"Musím to nechat a hrát tenis, proč ho hraju. Člověk nesmí myslet na to, co bude. Když jsem hrál dobře, tak jsem se soustředil na jediný balon a neřešil, co mě čeká. To mi bohužel v poslední době zaměstnává hlavu a dneska tenis bez čisté hlavy hrát nejde. To je největší problém."

"Teď se nedaří, to je špatně, ale člověk musí zase přijít zkusit udělat vše, aby se to změnilo a otočilo se to na správnou stranu. Sezona pořád ještě může skončit hezky," doufal Berdych. "Musím to vidět pozitivně, udělat si radost a neřešit věci kolem.

"Čtyřiadvacetiletý Kamke v závěrečném kole kvalifikace podlehl jinému českému daviscupovému reprezentantovi Janu Hájkovi, ale jako "šťastný poražený" se dostal do pavouka hlavní soutěže.Proti Berdychovi byl 72. hráč světa, který byl na začátku roku na 254. místě, neomylný při svém servisu, českému tenistovi nepovolil jediný brejkbol.

Naopak šestý hráč světa působil na kurtu bezradně. Snažil se měnit rytmus hry přechody na síť, ale ani tam nebyl úspěšný.Překvapení naopak nedopustil domácí Roger Federer, který porazil 6:3 a 6:4 Srba Janka Tipsareviče.

Místní rodák hrál svůj zápas vpodvečer, aby mohl od 20:45 navštívit utkání fotbalistů FC Basilej s AS Řím v Lize mistrů.Další český tenista Radek Štěpánek dnes porazil 6:3 a 7:6 Nizozemce Thiema de Bakkera a postoupil do druhého kola.  V něm se utká poprvé v kariéře s Kolumbijcem Santiagem Giraldem.

Štěpánek v úvodním setu dvakrát sebral soupeři servis, a i když o něj sám jednou přišel, stačilo mu to k zisku sady. Ve druhém dějství musel dotahovat náskok soupeře, ale ztrátu brejku smazal a dotáhl sadu do zkrácené hry. Tu díky třem míčkům za sebou v koncovce vyhrál 7:5.

Dvouhra - 1. kolo:

Kamke (Něm.) - Berdych (3-ČR) 6:4, 6:1.

2. kolo:

Haase (Niz.) - Isner (8-USA) 6:2, 6:7 (5:7), 7:5.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud