Pavel Novotný
3. ledna 2011 • 20:20

Söderling: Můžu zlomit nadvládu Nadala a Federera

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako lítá šelma číhající na svou příležitost ve stínu džungle připravená v pravý čas zaútočit. A ten čas přichází v této sezoně. Aspoň tak vidí svou situaci před začátkem dalšího dílu nekonečného tenisového kolotoče švédský tenista Robin Söderling.



Světová pětka chystá svůj útok na titány v podobě Rafaela Nadala, Rogera Federera a dalších ihned. Jako úvodní test hodlá pojmout již úvodní turnaj v Brisbane, kde nastoupí jako nejvýše nasazený hráč.

"Nikdy jsem neměl pocit, že by propast mezi Nadalem, Federerem a ostatními byla nějaká veliká," říká následovník Borga, Wilandera a Edberga.

"Jejich grandslamovou nadvládu mohu zlomit i já," věří si Švéd. Konečně k optimismu má důvod. Nadala porazil při svém tažení na Roland Garros v roce 2009, Federera o rok později ve čtvrtfinále. Nad švýcarskou legendou to však také byla jediná výhra v historii vzájemných šestnácti zápasů.

Vzájemné zápasy
Söderling - Nadal 2:5
Söderling - Federer 1:15


"Je velmi mnoho dobrých tenistů, myslím tak deset nebo patnáct, kteří jsou výborní a mohou vyhrávat velké turnaje typu Grand Slamů. Samozřejmě, Roger a Rafa budou favorité v každém turnaji, kterého se zúčastní, ale hodně tenistů je schopno je porážet," věří šestadvacetiletý tenista.

Cílem rodáka ze švédského Tibro pro letošní sezonu jsou právě grandslamy a turnaje série Masters. "Zapracoval jsem na agresivitě a stále cítím, že se mohl zlepšovat a být lepším tenistou. V této sezoně mám šance vyhrát něco velkého. Můj tenis bude aktivnější a chci více chodit na síť," prozradila své plány světová pětka.

ROBIN SÖDERLING
NAROZEN 14.8.1984 v Tibro (Švédsko
NA ŽEBŘÍČKU 5
VYHRANÝCH TURNAJŮ 6
VÝHRY/PROHRY 272-161
PRIZE MONEY 9 100 000 (dolarů)
VYHRANÝCH TURNAJŮ (2010) 2
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud