4. ledna 2011 • 16:19

Berdychův ostrý start odnesl Gil debaklem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český tenista Tomáš Berdych ztratil při prvním ostrém startu v sezoně jediný game. Portugalce Gila v dnešním prvním kole na turnaji v indickém Čennaí deklasoval 6:0 a 6:1 za pouhých pětačtyřicet minut.



"Od začátku jsem hrál hodně solidně, agresivně a vyplatilo se. Jsem rád, že jsem postoupil, a doufám, že se mi bude dařit dál. Takhle rychlý zápas se ale nedá čekat příliš často, spíš zřídka," řekl v Čennaí nejvýše nasazený Berdych v rozhovoru na dvorci. Příštím soupeřem šestého hráče světa bude Chorvat Ivo Dodig.

V prvním setu, který trval pouze dvacet minut, ztratil Berdych jen pět výměn. I v druhé sadě dominoval a soupeře suverénně přehrával. "Je mi Gila až líto, Berdych hraje téměř perfektní zápas," řekl televizní komentátor za stavu 6:0, 4:0.

Pětadvacetiletý Berdych mohl poprvé vyhrát na okruhu ATP dvakrát 6:0. Gil, 101. hráč světa, ale nakonec získal alespoň jeden game - uspěl v dvanácté hře. Zápas Berdych ukončil esem a pak poslal divákům několik míčů do hlediště.

Podobně hladce vyhrál finalista Wimbledonu z uplynulé sezony Berdych loni a rovněž na první akci - v lednu v Brisbane nad Marcosem Baghdatisem z Kypru. O rok dříve takto deklasoval Francouze Nicolase Devildera na challengeru v Sunrise.

Tenisový turnaj mužů v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (1-ČR) - Gil (Portug.) 6:0, 6:1,
Gasquet (4-Fr.) - Roger-Vasselin (Fr.) 6:1, 6:3,
Malisse (7-Belg.) - Ilhan (Tur.) 6:3, 6:1,
Kudrjavcev (Rus.) - Bhambri (Ind.) 6:2, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čilič, Dodig (Chorv.) - Friedl, Kerr (ČR/Austr.) 6:0, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud