27. února 2010 • 20:19

Snowboardista Šindelář skončil v kvalifikaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snowboardista Petr Šindelář nepostoupil na olympijských hrách ve Vancouveru do osmifinále v paralelním obřím slalomu. V kvalifikaci obsadil 28. místo, když o naději přišel už v první jízdě, ve které upadl. O postupu přitom rozhodoval součet dvou jízd.



Čtyřiatřicetiletý reprezentant nabral po pádu patnáctisekundovou ztrátu. "Na takovém sněhu jsem nikdy nejel. Byl hodně nevyzpytatelný a tahal za prkno," řekl Šindelář novinářům po závodu, který provázela nepřízeň počasí. V Cypress Mountais pršelo a byla mlha. "Prakticky nic jsem neviděl," přiznal.

Šindelář z nezdaru v první jízdě nedělal tragédii. "Mohl jsem si nechat větší rezervu a nejet kratší stopu, ale chtěl jsem riskovat a pokusit se prosadit mezi šestnáct postupujících. Jet na jistotu a skončit pětadvacátý nemělo cenu," řekl.
Dojem napravil alespoň ve druhé jízdě, kde byl rychlejší než tři soupeři.

Součtem časů však startovní pole uzavřel. "S takovou ztrátou už se nedalo nic dělat. Jel jsem jen pro zábavu," uvedl Šindelář, jenž startoval na olympiádě poprvé v kariéře. "Nevím ale, jestli se to dá brát jako zkušenost. Nevím, jestli je to vůbec závod, v životě jsem v tomhle nejel," podotkl.

Nejrychlejší jízdy předvedl Rakušan Andreas Prommegger.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud