29. listopadu 2009 • 10:43

Erbanová sebrala Sáblíkové rekord na 500m

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková už není českou rekordmankou na všech oficiálních tratích. Pětinásobné mistryni světa sebrala v sobotním závodu nižší kategorie v Calgary jedno maximum sedmnáctiletá Karolína Erbanová, která jako první Češka zvládla sprint na 500 metrů pod 40 sekund.



Sáblíková následně vylepšila svůj národní rekord na dvojnásobné distanci.

Rychlobruslařský NowiS tým se od úterka připravuje v Calgary na další díl Světového poháru, který je na programu v závěru příštího týdne. Trenér Petr Novák poslal v rámci aklimatizace své svěřence do místních regionálních závodů, v nichž si podle webu martinasablikova.cz vylepšili celkem pět osobních rekordů.

Na rychlém oválu, jenž hostil zimní olympijské hry v roce 1988, zajela talentovaná Erbanová na pětistovce čas 39,87. O 22 setin sekundy tak vylepšila maximum zkušenější Sáblíkové, která chvíli před tím zlepšila svůj osobní a v té době i český rekord na 40,09.

Podruhé dvaadvacetiletá Sáblíková přepsala tabulky na trati 1000 metrů, na níž zajela čas 1:17,36 a o půl sekundy překonala svůj čtyři roky starý rekordní čas ze Salt Lake City.

Spolu s rychlobruslařkami se v Kanadě připravuje i trio Zdeněk Haselberger, Pavel Kulma a Milan Sáblík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud