29. prosince 2009 • 12:36

Slovensko zná sestavu pro hry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán mistrů světa z roku 2002 z Göteborgu Miroslav Šatan nechybí v nominaci hokejistů Slovenska na únorové olympijské hry ve Vancouveru, přestože je v této sezoně stále bez angažmá. Pětatřicetiletý letošní vítěz Stanleyova poháru s Pittsburghem se může pod pěti kruhy představit už počtvrté.



Navíc byl v roce 1998 i v Naganu, ale nedostal se do hry, protože Slováci nepostoupili z kvalifikace.

V kádru soupeře českých hokejistů v základní skupině je také další forvard Pavol Demitra z Vancouveru, který po dvou operacích ramena má zasáhnout do hry poprvé v sezoně až v polovině ledna.

V třiadvacetičlenném výběru trenéra Jána Filce je i dalších jedenáct hráčů z NHL, osm z Kontinentální ligy a po jednom ze Švýcarska a slovenské extraligy. Tu zastupuje při svém comebacku do slovenské reprezentace hvězdný Žigmund Pálffy ze Skalice, který po více než čtyřech letech nastoupil za národní tým už v prosinci a v současné době testuje mezinárodní hokej v dresu Karlových Varů na Spenglerově poháru v Davosu.

Na čtvrtou olympiádu se chystá vedle Šatana také obránce Ľubomír Višňovský z Edmontonu. Potřetí se představí Demitra, Pálffy, Luboš Bartečko z Bernu, Jozef Stümpel z Astany i hvězda Chicaga Marián Hossa, který by měl být spolu s nejlepším kanonýrem NHL Mariánem Gáboríkem z New York Rangers hlavním tahounem ofenzivy.

Z hráčů, kteří pravidelně nastupují v NHL, chybí v nominaci jen útočník Marek Svatoš z Colorada. Premiéru pod pěti kruhy si naopak odbude Tomáš Kopecký, jemuž se po přestupu z Detroitu do Chicaga příliš nedaří. Nováčky budou i útočníci Spartaku Moskva Martin Cibák s Brankem Radivojevičem, obránce Andrej Sekera z Buffala a gólman Jaroslav Halák z Montrealu.

Vedle Haláka a Petera Budaje z Colorada se dostalo i na brankáře Rastislava Staňu z Čerepovce, zkušený Ján Lašák z Atlantu Mytišči se do nominace neprotlačil. V týmu je tak jen osmička mistrů světa z Göteborgu - Šatan, Staňa, Višňovský, Bartečko, Pálffy, Stümpel a také Richard Lintner z Dinama Minsk a Martin Štrbák z Balašichy.

Do olympijského turnaje vstoupí Slovensko 17. února proti České republice, o den později změří síly s Ruskem a 20. února narazí na Lotyšsko.

Nominace Slovenska na olympijské hry ve Vancouveru:

Brankáři: Jaroslav Halák (Montreal/NHL), Peter Budaj (Colorado/NHL), Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL),

obránci: Zdeno Chára (Boston/NHL), Milan Jurčina (Columbus/NHL), Andrej Meszároš (Tampa Bay/NHL), Andrej Sekera (Buffalo/NHL), Ľubomír Višňovský (Edmonton/NHL), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Martin Štrbák (Balašicha/KHL),

útočníci: Marián Hossa, Tomáš Kopecký (oba Chicago/NHL), Branko Radivojevič, Martin Cibák (oba Spartak Moskva/KHL), Pavol Demitra (Vancouver/NHL), Marián Gáborík (New York Rangers/NHL), Michal Handzuš (Los Angeles/NHL), Marcel Hossa (Dinamo Riga/KHL), Jozef Stümpel (Barys Astana/KHL), Richard Zedník (Jaroslavl/KHL), Ľuboš Bartečko (Bern/Švýc.), Žigmund Pálffy (Skalica), Miroslav Šatan (bez angažmá).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud