František Suchan
6. prosince 2011 • 09:59

Fantastický zákrok. Hossu vychytal bek Yandle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je vážně pech. Marián Hossa, slovenská hvězda Chicaga, měl na hokejce vítěznou trefu v zápase s Phoenixem. V půlce třetí třetiny, poté, co jeho tým stáhl třígolové vedení soupeře na 3:3, mohl vystřelit Blackhawks triumf. Měl před sebou prázdnou branku. Tedy, skoro prázdnou....



Všechno se seběhlo rychle. Gólman Phoenixu Mike Smith špatně rozehrál, vyjel vysoko z branky a místo rozjetí protiútoku zadělal na průšvih. Domácímu Mariánu Hossovi rázem přistála na hokejce lahůdka. Měl puk dopravit do klece, která postrádala svého strážce.

Na poslední chvíli ale Smithe zastoupil Keith Yandle, klíčový bek Coyotes a autor třetího zásahu utkání. Nebojácně se postavil do brankoviště a jen doufal, že ho Hossa trefí....
Trefil.

Slovenský útočník, jemuž chybí jediný úspěch k dosažení mety 400 branek v NHL, místo snadného gólu namířil svou ránu jen do brusle odvážného obránce. Z jasné tutovky byla ve vteřině zahozená tutovka.

Zápas nakonec šel za stavu 3:3 až do nájezdů, kde svým značkovým blafákem do bekhendu uspěl i Radim Vrbata, střelec druhého gólu Phoenixu v utkání. Udržet Chicago ve hře mohl jako poslední Hossa.

Jenže tohle vážně nebyl jeho den. Svou střelu namířil do betonu gólmana Smithe, kotouč za jeho záda dopravil až po frustrované dorážce. A to se při penaltě nesmí.

Coyotes brali výhru 4:3, o níž se 32 zásahy přičinil Mike Smith a jedním zásadním zásahem Keith Yandle...

VIDEO: Marián Hossa nepřekonal obránce v brance Phoenixu

Roman Polák přidržuje na ledě Mariána Hossu. Přihlíží jeho spoluhráč Patrik Berglund.
Roman Polák přidržuje na ledě Mariána Hossu. Přihlíží jeho spoluhráč Patrik Berglund.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud