Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

OKTAGON PROJEKT Y - 11. díl: Kvůli MMA přišla o zaměstnání!

Autor: Patrik El-Talabáni

Dostala se do těžké životní situace, přesto se nevzdává a dál si jde za svým. Zápasnice z PROJEKTU Y Petra Batthyanyová (25) kvůli tvrdé dřině ztratila zaměstnání!

Když se přihlásila do reality show ze světa smíšených bojových umění, kterou pořádá organizace OKTAGON MMA, jistě tušila, že ji nečeká nic jednoduchého. Ale že bude řešit doslova existenční problémy?!

Blížící se zápas

Ještě donedávna pracovala sympatická Slovenka jako šéfredaktorka jednoho z tamních internetových portálů. Jenže jak se začala blížit její premiérová bitka v kleci na pražské Štvanici (už tuto sobotu), musela přípravě věnovat maximum času i úsilí. Kvůli tomu tak o živobytí přišla!

„Zaskočilo mě to, ale nebudu se litovat. Bez práce je spousta lidí, nejen já. Je to samozřejmě těžké, člověk roky něco buduje a ze dne na den o všechno přijde,“ povídá Batthyanyová.

Utracené úspory

Co je ale ještě větší problém, že Petra utratila veškeré úspory za tréninky. Vše kvůli odhodlání, s jakým do PROJEKTU Y jde. „Díky němu jsem i hodně získala. Ničeho nelituji!“ má jasno. „K práci v médiích bych se ale jednou určitě ráda vrátila,“ vysnila si.

Petra však ze čtyř soutěžících rozhodně není jediná, která řeší problémy. První bitvy jsou za rohem a holky se potýkají s menšími či většími zraněními a bojují s váhou i únavou. „Každé ráno je náročnější, všechno mě bolí a cítím se jako senior. Skoro abych byla na analgetikách celý den...“ stýská si další z účastnic Eva Borodáčová.

Petra při práci ulovila i foto s Karlosem Vémolou
Petra při práci ulovila i foto s Karlosem Vémolou

 Co je PROJEKT Y

● Je to reality show ze světa ženského MMA, kterou pořádá organizace OKTAGON.
● Ze 400 zástupkyň něžného pohlaví byly vybrány čtyři ženy (2 Češky a 2
Slovenky), které čeká několik perných měsíců pod dohledem trenérů. Z dam, které nikdy nezápasily, se stanou bojovnice v kleci.
● Česko reprezentují studentka Ivy Hašková (19) a bývalá manažerka nočního klubu Kateřina Klinderová (27). Slovensko pak novinářka Petra Batthyanyová (25) a právní koncipientka Eva Borodáčová (30).
● Holky se poprvé naostro poperou v semifinálových zápasech (Klinderová vs.
Borodáčová a Hašková vs. Batthyanyová) 27. července na galavečeru na pražské
Štvanici, kde vystoupí i Karlos Vémola (v prodeji zbývá už jen posledních pár vstupenek, zakoupit je můžete na www.ticketportal.cz).
● Vše vyvrcholí 14. září finálovým soubojem na akci OKTAGON14 v Bratislavě.