Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Legendární hokejista Gordie Howe (86) prodělal mozkovou příhodu: Mr. Hockey umírá?!

Autor: jík

Gordie Howe (86), hokejová legenda, utrpěl mozkovou příhodu. Ochrnul na pravou stranu těla, nemůže stát a špatně mluví. „Myslím, že je to tátovo poslední kolečko kolem hřiště,“ říká jeho syn Murray.

Mr. Hockey, jak se Gordiemu říká, zřejmě umírá. „Už během léta prodělal táta menší mrtvičky, kvůli bolestem podstoupil operaci. S jeho zdravím to šlo z kopce,“ prozradil Mark, syn někdejšího skvělého útočníka, která odehrál většinu kariéry za Detroit.

Už před časem řekl dětem, aby se jely podívat za dědečkem. Prý to může být naposledy. „Dcera mu ukázala vnoučka, udělali si krásnou dlouhou procházku,“ prozradil Mark. Den poté pak Howea v texaském Lubbocku ranila mrtvice.



„Myslíme, že táta už nebude dělat to, co měl poslední dobou rád. Nemůže stát, pořádně nemluví. I když dcera říkala, že něco pochopil a odpovídal. Navíc necítí pravou stranu těla,“ doplnil Mark Howe.

Jeho sestra Cathy ale věří, že tatínek ještě všem ukáže. „Nevzdává se,“ řekla v slzách. Ví však, že Gordie trpí stařeckou demencí a tahle mrtvice je pro něj tvrdou ranou...