Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Růžička prožíval postup! Zranil si malíček, na ošetření neměl trpělivost

Autor: iSport.cz, mto, pta

Uf, to byly nervy. I když měli čeští hokejisté po většinu vítězného čtvrtfinále MS proti Finsku (5:3) herní převahu, nerodilo se jejich triumf úplně bezbolestně. Šrám utrpěl dokonce i šéf střídačky Vladimír Růžička. A v případě reprezentačního trenéra odnesl to stejný prst jako v případě hvězdného Jaromíra Jágra, který si ho poranil při úvodním utkání na turnaji proti Švédsku.

Je známo, že Vladimír Růžička zápasy na střídačce mimořádně prožívá. Když jde o postup do semifinále, zrodilo se i kuriózní zranění. Mezi novináře Růžička totiž přišel s obvázaným malíčkem na pravé ruce.

"Nadával jsem na našeho hráče, a jak jsem fláknul rukou do flašky, prst jsem si roztrhnul,“ řekl po zápase kouč. Jak ukázaly televizní záběry, týmový lékař Tomáš Vyskočil se ho snažil okamžitě ošetřit. Když se mu nedařilo náplast rychle nalepit, maximálně vyhecovaný Růžička jen mávl rukou a šel pryč. Náplast si nechal nalepit až později.

Celá situace dala vzpomenout na populární " Jágrův malíček". Veterán utrpěl zlomeninu prstu na zlatém šampionátu ve Vídni v roce 2005, ale dohrál se speciální dlahou a nakonec závěr turnaje okořenil tou nejcennější medailí. Pak se jeho nejmenší prst na ruce řešil znovu na začátku letošního šampionátu - to ale situace nebyla tak vážná.

Byl tedy Růžička po nejpotlučenějším mužem české sestavy? „Kdepak, kluci toho mají víc. Já jsem jenom škráblej…“ mávl rukou po zápase. Všechna bolest přebolela zásluhou skvělého výsledku i výkonu jeho týmu. „Musím říct, že kluci ten zápas odehráli bombasticky. Hlavně první třetina byla neskutečná. Perfektní. Makali, bruslili, bojovali. Měli jsme vynikající pohyb," rozplýval se Růžička.

Vladimír Růžička přichází k týmovému lékaři Tomáši Vyskočilovi a nastavuje mu poraněný malíček
Vladimír Růžička přichází k týmovému lékaři Tomáši Vyskočilovi a nastavuje mu poraněný malíček