Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední foto Srníčka (†47): Přítelkyni Lidušce ukázal Newcastle!

Autor: ps

Vrátil se na místo činu, kde si udělal velké fotbalové jméno. S přítelkyní Liduškou odjel Pavel Srníček (†47) na začátku prosince do Newcastlu, aby představil svoji novu autobiografii. Tehdy ještě nikdo netušil, že ho 20. prosince postihne srdeční kolaps a devět dní na to zemře…

Do anglického města se vydal na začátku prosince, po boku měl svoji přítelkyni Lidušku. Jen co Srníček podepsal několik výtisků své autobiografie s názvem »Pavel is a Gordie«, do níž zvěčnil své vzpomínky, příběhy, radosti i strasti, vyrazil do ulic.

Obhlédnul branku na stadionu v St. James Parku, kde celkem 8 let působil, ruku v ruce prošli s Liduškou čínskou čtvrť a pak s kamarády zapluli do jedné z restaurací, kde dobře povečeřeli.

„Když jsme spolu naposledy mluvili, řešili jsme jeho charitativní zápas. Příští rok je to totiž 20 let, co Pavel v Newcastlu téměř vyhrál titul v Premier League,“ opakoval si nedávnou minulost jeho kamarád a agent Steve Wraith.

Srníček se vrátil na Vánoce domů, 20. prosince obul boty a šel si zaběhat. Jenže mu zkolabovalo srdce, kolemjdoucí ho bohužel našel pozdě. Srdce mu netlouklo celých 20 minut! Lékařům se podařilo tep nahodit zpět, ale mozek byl moc dlouho bez kyslíku. Včera ho v ostravské nemocnici odpojili od přístrojů, Srníčkovi už nebylo pomoci.

„Ten zápas, na němž jsem se s Pavlem domlouval, uskutečníme. Byl to skvělý chlap, odehrajeme ho na jeho památku,“ vzkázal Wraith.

Pavel Srníček si v anglickém Newcastlu udělal výborné jméno, fanoušci ho nesmírně uznávali
Pavel Srníček si v anglickém Newcastlu udělal výborné jméno, fanoušci ho nesmírně uznávali