29. prosince 2015 • 19:56

Srníčka uznávaly i hvězdy. Hodně mi pomohl, vzpomínal Guardiola

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smrt bývalého reprezentačního brankáře Pavla Srníčka zasáhla mnoho fotbalových osobností. Během své kariéry si totiž získal hodně přátel a oceňovaly ho i největší hvězdy světového fotbalu. Jen vlídná slova pro něj měli například Pep Guardiola či Alan Shearer.



Bývalý vynikající fotbalista a nyní velmi úspěšný trenér Pep Guardiola měl pro Pavla Srníčka slabost. Na společné chvíle vzpomínal, když se s bývalým spoluhráčem potkal v roce 2011 před zápasem Barcelony s Plzní.

Bylo to milé překvapení, že jsme se tady s Pavlem potkali. On je fantastický člověk. V Brescii mi hodně pomohl, abych se začlenil do týmu,“ líčil Guardiola a nebyl zdaleka sám, kdo měl na Srníčka jen dobré vzpomínky.

Hodně smutno je po Srníčkově smrti v anglickém Newcastlu, kde si brankáře hodně oblíbili. „Jsem velmi, velmi smutný ze ztráty mého přítele a bývalého spoluhráče Pavla Srníčka. Moje myšlenky jsou v této hrozné chvíli s jeho rodinou,“ napsal legendární kanonýr Alan Shearer.

Bývalý anglický reprezentant byl jedním z těch, kteří si Srníčka hodně vážili. Těch byla skutečně řada, jako například Shaka Hislop, Osvald Ardiles či Peter Schmeichel. Stejně jako jeho čeští spoluhráči a přátelé zmiňovali jeho povahu, upřímnost a přátelskost.

Pavel Srníček navíc ovlivnil i mnoho mladších brankářů. Zářným příkladem je aktuální jednička Newcastlu a reprezentant Nizozemska Tim Krul, který si se Srníčkem zahrál po jeho návratu do Newcastlu v sezoně 2006/2007.

„Jaká tragédie... Byla pocta tě znát a pracovat s tebou. Velký muž a legenda,“ napsal Krul na Twitter chvíli poté, co se o smrti bývalého spoluhráče dozvěděl. K tomu přiložil společnou fotku z tréninku.

Pavel Srníček byl prostě člověkem, který bude nejen fotbalovému světu hodně chybět.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud