Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jágrovi se v New Yorku klaní. Dejte mu zase Hart Trophy, píše novinář

Autor: top

Podmaní si po letech znovu New York? Jaromír Jágr (44) narazí s Floridou v 1. kole play off NHL na Islanders. A už před startem série přiletěla z »Velkého jablka « velká poklona.

Legendárnímu veteránovi složil poctu stejně legendární reportér Larry Brooks (65). Ve svém sloupku v deníku New York Post oroduje za to, aby byl český hokejový bůh s číslem 68 vyhlášen nejužitečnějším hráčem sezony a po 17 letech znovu získal Hart Trophy, kterou udělují novináři a odborníci podobně po jako v Česku Zlatou hokejku.

„Není to cena, kterou nutně musí získat nejlepší hráč v lize. Měl by ji vyhrát hráč, který má největší přínos pro svůj tým,“ zdůrazňuje Brooks a ptá se, který jiný borec než Jágr měl pro své mužstvo větší význam.

„Bez Jágra by Panthers Panther byli pořád talentovaný tým, ale nevyhráli by divizi a nepostoupili by do play off. Tenhle čtyřiačtyřicetiletý chlapík pozvedl mužstvo Floridy podobně jako před před deseti lety Rangers, které které po sedmi letech strádání dovedl do play off,“ píše Brooks, jenž zná Jágra z jeho působení v Madison Square Garden jako své boty.

Vždy k němu choval velký respekt, ale nebál se o něm psát i kontroverzně. Třeba na přelomu tisíciletí mu předhazoval jeho vášeň pro hazard...

Teď ale nevidí v lize cennějšího plejera. „Nejde o to, že »Fenomén« Jágr ve svých letech posbíral 66 bodů. Jde o to, že Jágr je nejproduktivnějším hráčem nejlepšího týmu v divizi. Za to, co letos dokázal, by měl být oceněn, a to Hartovou trofejí,“ má jasno Brooks.

Jágr už je v třicetičlenné nominaci na cenu Billa Mastertona za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji.

Tenhle šťastlivec získal po zápase dres Jaromíra Jágra
Tenhle šťastlivec získal po zápase dres Jaromíra Jágra