12. dubna 2016 • 11:35

Sparta i Liberec půjdou na placený kanál. Skvělá zpráva pro hokej, tvrdí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Revoluční novinka je potvrzena. Domácí extraligové zápasy hokejistů Sparty a Liberce bude od sezony 2018/19 vysílat kanál O2 Sport, televize by se brzy měla dohodnout i s Třincem. Zástupci obou klubů i placeného televizní stanice potvrdili spolupráci na úterní tiskové konferenci. Již dříve o změně informoval deník Sport.



Představitelé obou finalistů tohoto ročníku extraligy si slibují od tohoto kroku zvýšení příjmů za televizní práva. „Na tento okamžik jsme čekali dlouhou dobu, vítáme ho, je to výborná zpráva pro Bílé tygry. Může to pomoct nejen našemu klubu, ale celému hokeji,“ uvedl viceprezident libereckého klubu Lukáš Přinda. „Chceme extraligu přiblížit k evropskému hokeji,“ uvedl předseda představenstva Sparty Petr Bříza.

Od roku 2018 by O2 Sport měl následujích pět let vysílat až 26 přenosů ze základní části zápasy těchto klubů a následně i jejich vystoupení v play off. Podobné jednání O2 vede i s třineckým klubem. "Kromě výběru z více kamer budeme schopni vysílat také souběžně hrané zápasy. Divák si tak vybere právě ten zápas, který ho zajímá," uvedl ředitel O2 TV David Duroň.

Ukazuje se, že hokej má hodnotu, tvrdí viceprezident Liberce

Doposud v hokejové extralize platilo, že jsou si v jistém ohledu všichni rovni. Každý ze čtrnácti účastníků podepsal kontrakt se servisní organizací BPA, která zajišťovala zobchodování marketingových práv. 

Následně zisky rozdělovala. Podle současných podmínek to vycházelo cca 8 milionů korun na sezonu pro každého. Nehledě na návštěvnost, nehledě na výsledky. Každému se měřilo stejně a minimálně Spartě s Libercem to vcelku logicky přestalo vyhovovat. 

„Ověřili jsme si, že přichází okamžiky, kdy musíte mít sílu, vizi a udělat první krok. V Česku patří Sparta mezi velké veličiny. Tlak na české kluby roste, je to náročné na peníze, které musíme vygenerovat, Pokud by se to nepovedlo, během několika let by mohla spadnout výrazně kvalita české extraligy," uvedl Bříza. 

Podobně vidí nastávající změny také Přinda. „Dlouhodobě jsme upozorňovali na to, že finance plynoucí z vysílacích práv nedosahují takové úrovně, jak bychom si v Liberci představovali. Je to fantastická zpráva pro hokej i ostatní kluby. Vstupem konkurence, se ukazuje, že hokej má svou hodnotu a může stát výš, než doposud."

Stanice O2 plánuje kvůli hokejovému vysílání posílit svou redakci. Přenosy budou doprovázeny televizním studiem, televize bude vyrábět i speciální hokejový magazín. Do budoucna se počítá s vytvořením tří sportovních kanálů - pro fotbal, hokej a tenis.

Vůbec první hokejový zápas odvysílá už dnes, kdy od 19:35 odvysílá šesté finále EBEL ligy mezi Znojmem a Salcburkem.

 

O2 Sport nabídne záplavu ženského tenisu
O2 Sport koupila na příští tři roky televizní práva na všechny turnaje ženského tenisového okruhu WTA. Tenisový kanál od ledna 2017 nabídne až dva tisíce zápasů ze všech 54 turnajů ženského okruhu WTA včetně prestižního finále Turnaje mistryň v Singapuru. Chybět nebude ani tuzemský podnik Prague Open. "Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů," uvedl výkonný ředitel O2 Sport Marek Kindernay.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud