Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena v černém i růžová lady. Čím vším se blýskly dámy při Velké pardubické?

Autor: pan, iSport.cz

Každoroční tradice ani letos nezklamala. 126. ročník Velké pardubické se opět stal přehlídkou módních kreací zaměřených převážně na klobouky. Pozadu tentokrát nezůstala ani mužská polovina publika. V naší fotogalerii se podívejte na ty nejzajímavější výtvory, které si převážně dámy nasadily.

Letošní ročník Velké pardubické však samozřejmě zaujal především samotným závodem. Ze svého čtvrtého vítězství se radoval Jan Faltejsek v sedle devítiletého hnědáka Charme Looka, na druhém místě doběhl nováček závodu Ange Guardian s žokejem Janem Kratochvílem. Třetí byl na trati dlouhé 6900 metrů pro šestileté a starší koně Zarif s Josefem Bartošem.

Vítězný kůň Charme Look vydělal svěmu šťastnému majiteli, stáji Orling, dva miliony korun z pětimilionové dotace. "Je to sen. Já tomu nemůžu uvěřit, že to ten náš kůň zlatý zvládl. Hlavně že je zdravý a výhra je velký bonus," zářila po závodě štěstím trenérka Martina Růžičková.

Přehlídka nejnovějších módních doplňků na Velké pardubické
Přehlídka nejnovějších módních doplňků na Velké pardubické

Závod přinesl napínavé momenty již od úvodních metrů, když se na trať odmítl vydat jeden z největších favoritů Rabbit Well v sedle s Josefem Váňou mladším, kterého k běhu nepřesvědčilo ani usilovné žokejovo přesvědčování. (VÍCE ZDE >>>)

A to zdaleka nebylo všechno. Na Taxisově příkopu spadl žokej Jakub Spáčil z Reapera, potomka dvojnásobné vítězky Registany. Záhy přišel o naději na výhru i loňský diskvalifikovaný vítěz Nikas, který sice skočil Taxis, ale pak žokej Marek Stromský vypadl ze sedla.

Prostě Velká pardubická ani letos nenudila...