9. října 2016 • 16:57

Velkou pardubickou ovládl Charme Look, žokej Faltejsek má čtvrtý triumf

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorizovaný devítiletý hnědák Charme Look vyhrál 126. ročník Velké pardubické a žokej Jan Faltejsek se v jeho sedle radoval ze čtvrtého triumfu v kariéře. První vítězství v roli trenérky si připsala Martina Růžičková.



Valach Charme Look byl celou dobu v čele a zvítězil přesvědčivě před dalším nováčkem Velké pardubické Ange Guardian s žokejem Janem Kratochvílem. Třetí byl na trati dlouhé 6900 metrů pro šestileté a starší koně Zarif s Josefem Bartošem. Vítězný kůň vydělal majiteli, stáji Orling, dva miliony korun z pětimilionové dotace.

"Já jsem se v podstatě jenom vezl. Děkuji za skvěle připraveného koně. Bylo to super a moc pěkné svezení," řekl po dostihu České televizi Faltejsek, který třikrát ovládl pardubickou v letech 2012 až 2014 s Orphee des Blins.

"Je to sen. Já tomu nemůžu uvěřit, že to ten náš kůň zlatý zvládl. Hlavně že je zdravý a výhra je velký bonus," řekla Růžičková. Původně měla jet v sedle Charme Look Barbora Málková, ale nedávno si zlomila obratel, proto jel Faltejsek. "Jsem šťastná a příští rok už si to dáme spolu. Snad to vyjde," řekla Málková.

Dostih začal nešťastně pro jednoho z favoritů Rabbit Wella, která zůstal na startu, což se mu občas stává. Pro Josefa Váňu mladšího tak závod záhy skončil.

Vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek: Váňu nejde dohonit
Video se připravuje ...

Na Taxisově příkopu spadl žokej Jakub Spáčil z Reapera, potomka dvojnásobné vítězky Registany. Záhy přišel o naději na výhru i loňský diskvalifikovaný vítěz Nikas, který sice skočil Taxis, ale pak žokej Marek Stromský vypadl ze sedla.

V čele běželi Ter Mill a Charme Look, ale Faltejsek nejel rychlé tempo jako při svých třech výhrách s Orphee des Blins. Pole dvanácti koní se tak drželo dlouho pohromadě, až ztratil jezdce Universe of Gracie.

Od Havlova skoku se Faltejsek s Charme Lookem snažili pole roztrhat, což se jim dařilo. V zatáčce do cílové rovinky se jich ještě držel Ange Guardian s Kratochvílem, ale Charme Look se od něj odpoutal a cílem proběhl suverénně první.

Váňa: Theophilos může udělat spoustu radosti
Video se připravuje ...

Favorizovaný devítiletý hnědák Charme Look vyhrál 126. ročník Velké pardubické, žokej Jan Faltejsek se radoval ze svého čtvrtého triumfu v kariéře
Favorizovaný devítiletý hnědák Charme Look vyhrál 126. ročník Velké pardubické, žokej Jan Faltejsek se radoval ze svého čtvrtého triumfu v kariéře

Spokojený s druhým místem byl i Kratochvíl. "Je to vynikající, kůň zraje a prokázal, že je kvalitní a do budoucna se s ním musí počítat. Párkrát jsme v dostihu narazili do jiného koně, ale je to tvrďák, sebere se a jde dál," řekl Kratochvíl.

Podruhé za sebou nestartoval osminásobný vítěz steeplechase Josef Váňa starší, který by se ale rád v závodě objevil ve svých 64 letech příští rok. Letošní ročník se uskutečnil bez účasti koní trénovaných v zahraničí i bez žokeje z ciziny.

Výsledky Velké pardubické

126. Velká pardubická steeplechase s Českou pojišťovnou (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč):

1. Charme Look (žokej Jan Faltejsek, trenérka Martina Růžičková, stáj Orling)
2. Ange Guardian (ž. Kratochvíl)
3. Zarif (ž. Bartoš)
4. Puntarenas (ž. Sovka)
5. Hegnus (ž. Kousek)
6. Ter Mill (Odložil)

Další dostihy:

I. Vajgaros (ž. Brečka) - Buonarroti - Lombargini,

II. Bugaboo (ž. Myška) - Rain Magna - Vivienne Of Gracie,

III. Napastnik (ž. Faltejsek) - Jesmoon - Reki,

IV. Mirax (ž. Myška) - Artistmontot - Sixtyseven,

V. No Time To Lose (ž. Kratochvíl) - Marmiton - Krocoleon,

VI. Delight My Fire (ž. Lovén) - Arcione - Rabbit Hawk Wing,

VII. Tarant (žk. Složil ml.) - Theophilos - Turdus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud