9. října 2016 • 17:30

Vítěz Velké Pardubické Faltejsek: Jen jsem se vezl, víc nebylo třeba

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedal nikomu šanci. Žokej Jan Faltejsek s devítiletým hnědákem Charme Lookem rozhodl o svém vítězství ve 126. ročníku Velké pardubické finišem v cílové rovince a připsal si již čtvrté vítězství z jedenácti startů. „Nebylo třeba nic dělat, jenom jsem se vezl, kůň běžel skvěle," zářil spokojený žokej.



Před závodem byl Charme Look s žokejem Janem Feltejskem největším favoritem Velké pardubické a svoji roli dokonale potvrdil. Stupňovaným tempem v závěru závodu setřásl své největší rivaly a s náskokem několika délek zvítězil.

"Kůň byl skvěle připravený. Šlo jen o to, abych ho během závodu trošku usměrnil, jinak jsem ho nechal běžet, jak potřeboval," říkal v rozhovoru pro Českou televizi třiatřicetiletý žokej.

Spokojený Faltejsek se nebránil srovnání čerstvého vítěze Velké s Orphee des Blins, s kterou v Pardubicích dominoval v letech 2012 až 2014. "Jsou si psychologicky hodně podobní, seděli mi oba. Charme Look je ale skvělé zvíře."

Vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek: Váňu nejde dohonit
Video se připravuje ...

A s jakými instrukcemi do závodu nastupoval? "Dělej si svoji práci, on zase bude dělat tu svou," popsal s úsměvem úspěšný žokej bezprostředně po závodu.

Že Charme Look předvedl excelentní výkon, potvrzují i další Faltejskova slova. "Jen jsem se mu trošku snažil korigovat tempo a usměrňovat cestu, skoky si už řídil sám," popisoval jezdec strategii během závodu.

Co se dělo za jeho zády, si žokej podle svých slov příliš nehlídal. "Dívám se jen dopředu, co se děje vzadu, mě nezajímá. Ale hlavně, že koně závod bavil," uzavřel bezprostřední dojmy Jan Faltejsek.

"Je to sen. Já tomu nemůžu uvěřit, že to ten náš kůň zlatý zvládl. Hlavně že je zdravý a výhra je velký bonus," zářila po závodě štěstím trenérka Martina Růžičková.

Na druhém místě skončil nováček závodu Ange Guardian s žokejem Janem Kratochvílem, třetí doběhl Zarif s Josefem Bartošem.

126. Velká pardubická steeplechase s Českou pojišťovnou (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 Kč):

1. Charme Look (žokej Jan Faltejsek, trenérka Martina Růžičková, stáj Orling),
2. Ange Guardian (ž. Kratochvíl),
3. Zarif (ž. Bartoš),
4. Puntarenas (ž. Sovka),
5. Hegnus (ž. Kousek),
6. Ter Mill (Odložil).

Váňa: Theophilos může udělat spoustu radosti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud