Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jágrův šéf do politiky? Trump chce majitele Floridy na ministerstvo obrany

Autor: Jaroslav Kalina

Hokej a politika. Dvě lidské činnosti, které jsou k sobě spojeny v současné době pouze ve výjimečných případech, se opět propojí. Konkrétně v NHL. V pondělí byl totiž Vincent J. Viola, vlastník týmu Florida Panthers nominován, aby pracoval jako podřízený ministra obrany Spojených států amerických. A to na vlastní žádost Donalda Trumpa, tedy muže, který v listopadu vyhrál prezidentské volby v USA.     

O Spojených státech amerických se říká, že je to země neomezených možností. V poslední době se toto heslo v Americe plní. Prezidentské volby vyhrál podnikatel Donald Trump  a nyní si už začal vybírat členy nové vlády. A co se týká úřadu ministra obrany, přeje si, aby zde jistou funkci zastával i Vincent J. Viola, majitel klubu NHL Florida Panthers.

Jednašedesátiletý miliardář, který platí například českou hvězdu Jaromíra Jágra , by měl být přímým podřízeným nového ministra obrany. Rodák z Brooklynu na to má příslušné vzdělání. Vystudoval prestižní vojenskou akademii ve West Pointu jako aktivní voják sloužil u 101. výsadkové divize.

Jeho vztah k armádě byl často prezentován při domácích zápasech Panthers, kdy hráči vzdávali hold veteránům. Dokonce i nové logo Floridy je inspirováno vojenskými insigniemi.

Jaromír Jágr má nyní na kontě 1884 bodů za 755 branek a 1129 přihrávek
Jaromír Jágr má nyní na kontě 1884 bodů za 755 branek a 1129 přihrávek

"Ať už se jedná o význačné vojenské zásluhy, či působivé kroky v oblasti obchodu, tak Vinnie (Vincent Viola) dokázal, že ví, jak být pravým lídrem a jak dosáhnout skvělých výsledků tváří tvář jakékoliv výzvě. Americký lid potřebuje důvěru a Vinnie Viola má, co je zapotřebí, aby ochránil svou zemi,“ uvedl ve svém prohlášení nový prezident USA Donald Trump na adresu někdejšího předsedy Newyorské Obchodní Burzy. 

"Jsme velice poctěni, že byl Vincent Viola navrhnutý na tuto funkci. Nemůžeme být více hrdí na Vinnieho a jeho obětavost k naší vlasti," řekl Matthew Caldwell, ředitel Panthers za celé klubové vedení.

Vincent Viola koupil Floridu 27. září 2013. Pod jeho vedením dosáhl klub z Miami v sezoně 2015-16 rekordních 47 vítězství a získal 103 bodů. Účast Panthers v posledním play off NHL byla navíc teprve jejich pátou za třiadvacet let jejich historie.