Miroslav Horák
15. prosince 2016 • 12:50

Florida klesá, Jágrův kouč prskal: V NHL se musíte ukázat každý den

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florida po výměně hlavního kouče nejde nahoru. Panthers ani nepřešlapují na místě. Florida s nástupcem odvolaného Gerarda Gallanta klesá. Nepatrně, ale přece. Zkrátka, pro tuhle nanicovatost se překvapivý padák oblíbeného kouče neorganizoval. Osm zápasů, šest porážek, z posledních šesti utkání hned pět proher, naposledy úterní výprask 1:5 na ledě Minnesoty. Nový vládce týmu Tom Rowe zatím nepřesvědčil své chráněnce o svém pohledu na hokej, jenž má být oproti minulosti dravější, bruslivější, letecký ve stylu nahoru-dolů.



Pravda, náznaky by byly, avšak k výsledkům to nevede. „Chlapci musí pochopit, že když chtějí hrát NHL, musí se náležitě předvést každý den a ne jen tehdy, kdy to uznají za vhodné,“ prskal Rowe po posledním duelu.

V něm Panthers přestříleli domácí Wild 30:22, ale čísla lhala. Na spoustu střel by Devan Dubnyk nepotřeboval výzbroj, stačily by holé ruce. „Těžká porážka,“ nemohl ji Rowe rozdýchat. „Nevygenerovali jsme dostatek gólových šancí. Sice jsme soupeře přestříleli, ale naše rány pocházely z vnějšku, aniž by se hráči tlačili před bránu.“ Což do jisté míry značí neochotu hráčů dát do toho všechno, nechuť jít si před branku naložit. Rowe dosud nezískal tým do svých rukou.

Jágrova role se nemění, dostává ještě víc času

Marné jsou i přesilovky. Na svědomí to má i Jaromír Jágr , jenž patří ke stěžejním postavám speciálního týmu Floridy. Pět výhod proti Minnesotě nepřineslo nic, český veterán u toho strávil téměř čtyři minuty. V tom případě už je nula na kontu produktivity výstražná. „Z přesilovek je třeba skórovat. Tyhle situace jsou naprosto klíčové, dokážou změnit kompletně zápas,“ klopil oči centr Nick Bjugstad. Celkem Florida prováhala už osm posledních přesilovek.

Spekulovalo se, nakolik se po Rowově příchodu změní role Jaromíra Jágra. Zda náhodou nespadne sestavou níž. To se neděje, legenda dostává možná ještě o chlup víc času. Celkem toho využívá. Zatímco za Gallanta měl tři góly za 22 zápasů, pod Rowem eviduje stejný počin v osmi utkáních.

Nyní má však před sebou jiné cifry. Přesně 1187. Tolik bodů v NHL nastřádal Mark Messier, zatímco Jaromír Jágr 1183. Nebylo by od věci do konce roku ztrátu smazat. Zbývá osm možností, další už dnes proti Winnipegu.

Floridský Dylan McIlrath dostává co proto od Chrise Stewarta z Minnesoty
Floridský Dylan McIlrath dostává co proto od Chrise Stewarta z Minnesoty

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud