Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Bombarďák Pastrňák vystřílel Bostonu play off: Známe tajemství jeho klacku!

Autor: top

Je to hotová alchymie. To vám o úpravě hokejky poví spousta skvělých borců včetně legendy Jaromíra Jágra. Ovšem nikoliv suverénně nejlepší český střelec v NHL David Pastrňák (20). Ten používá úplně jednoduchý fígl. Ale zatraceně dobře funguje!

Věčně usměvavý kluk původem z Havířova i díky němu dotlačil hokejisty Bostonu do play off. Medvědi si ho zahrají znovu po třech letech, Pastrňák bude mít premiéru. „Je to pro mě úplně nový a vzrušující pocit. Užívám si to,“ řekl poté, co dvěma góly pomohl skolit v klíčové bitvě o postup Tampu (4:0).

Svou letošní bilanci tak rozšířil na 34 zásahů! Jen pro představu. Takovou porci branek dokázal za posledních deset let nastřílet v NHL jediný český hráč – Milan Michálek (35 gólů před pěti lety).

V čem tkví tajemství Pastrňákova klacku? „Mám tři pruhy omotávky na rukojeti a tři pruhy na čepeli. Celou sezonu mi to přináší štěstí,“ prozradil. „V létě jsem si zkoušel různé úpravy a tahle se mi zalíbila. I když pásku na hokejce obecně moc neřeším. Na těch svých už mám na čepeli vroubky, takže ji moc omotávat nepotřebuju. Dávám si jí tam trošku vlastně jen ze zvyku.“

Kolik gólů přidá v bitvách o Stanley Cup?

David Pastrňák se proti Flyers střelecky prosadil, když otevřel skóre zápasu
David Pastrňák se proti Flyers střelecky prosadil, když otevřel skóre zápasu