Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jágr s přítelkyní zašli na Čapí hnízdo, cyklista König to ironicky komentoval

Autor: pv

Klesl v jeho očích. Hokejista Jaromír Jágr s přítelkyní Veronikou Kopřivovou v úterý navštívil Farmu Čapí Hnízdo patřící miliardáři a šéfovi hnutí Ano Andreji Babišovi. Právě kvůli Čapímu hnízdu je nyní Babiš stíhán policií z důvodu možného dotačního podvodu. Jágrova přítomnost na farmě naštvala cyklistu Leopolda Königa.

Podle vyšetřovatelů se bývalý ministr financí Andrej Babiš a další osoby dopustili dotačního podvodu ve výši téměř 50 milionů korun, když neoprávněně získali dotaci od Evropské unie na projekt farmy Čapí hnízdo.

Kauza se řeší už několik let a nyní chce policie stíhat vlivného miliardáře a politika společně s dalšími osobami a žádá o jeho vydání Poslaneckou sněmovnu.

Na Babišovu farmu dorazil Jaromír Jágr s partnerkou Veronikou Kopřivovou , která se tím pochlubila na sociální síti Instagram. Sdílela s fanoušky video, jak si prohlíží lázně a s hokejovým útočníkem hladí lemury. To nenechalo chladnými mnoho lidí včetně cyklisty Leopolda Königa .

„Božský Jarda Jágr byl teď na Čapím hnízdě. Jako sportovec mě ovlivnil v mnohém, jako člověk už tolik ne,“ napsal naštvaný závodník na svém Twitteru.

V minulosti například Jaromír Jágr vystupoval v reklamním spotu na Vodňanské kuře, které v tu dobu patřilo Babišovi a shodou náhod se vysílalo v televizi chvíli před parlamentními volbami. Společnost druhého nejbohatšího Čecha navíc v tu dobu začala sponzorovat i Jágrův tým Rytíři Kladno.

 

Témata:  podvoddotaceJágrKönigbabišVIPsportČapí hnízdo