Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pastrňák vydělává stamiliony, ale jeho máma dál prodává v potravinách!

Autor: pv

Chce se o sebe sama postarat. Přestože hokejista David Pastrňák (21) letos podepsal v klubu Boston Bruins šestiletou smlouvu na 6,67 milionů dolarů ročně (147 mil. Kč), jeho maminka Marcela Ziembová dále pracuje, tak jak byla celý život zvyklá. V obchodě prodává potraviny.

Život se s ní nemazlil. Marcela Ziembová byla sama na výchovu svých dvou synů Davida a staršího Jakuba. Před čtyřmi lety navíc zemřel její bývalý manžel Milan, který podlehl rakovině. V Havířově, kde se syny žila, tak měla dvě práce, aby se mohla postarat o své chlapce a talentovanému Davidovi platila i vše okolo hokeje.

David Pastrňák s bratrem Jakubem u maminky v prodejně
David Pastrňák s bratrem Jakubem u maminky v prodejně

Z mladého chlapce se postupem času stala jedna z hvězd NHL a české reprezentace. V Boston Bruins letos Pastrňák podepsal pohádkový kontrakt na šest let, během kterých si přijde celkem na 40 milionů dolarů (880 milionů korun). Mamince Marcele hokejista pořídil byt v Praze, vzal ji na dovolenou do Turecka a často ji zve k sobě za oceán. Paní Ziembová by už nemusela nikdy pohnout prstem. To však není její styl.

„Nic se nemění. Ona pracuje celý život a ani by ji nebavilo jenom sedět doma. Musí být pořád v práci,“ řekl letos Pastrňák po podpisu životní smlouvy. Ještě před začátkem sezony NHL maminku se starším bratrem Jakubem navštívil v pražské prodejně známé litovelské sýrárny.

„Jsem masožrout. Rád si dám třeba nějakou tu italskou uzeninku a klobásky. Někdy piju brusinkovou syrovátku a výborné jsou ranní snídaně od mámy – litovelský tvaroh, jogurt, ovoce..,“ pochvaloval si hokejista s mlsným jazýčkem pro časopis prodejen La Formaggeria.

Pastrňákova maminka o nové smlouvě: David peníze ustojí
Video se připravuje ...

Pastrňák: Oslava smlouvy? Pozval jsem mamku na večeři
Video se připravuje ...