Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Přítel a lékař Novotné (†49) Rom Kostřica: Už ji nešlo léčit, jen tišit bolest

Autor: kon

Bojovala a věřila v zázrak! To řekl Blesku český lékař Rom Kostřica (68), dlouholetý přítel Jany Novotné (†49). „Byla úžasný bojovník. Navíc přesvědčená, že to zvládne,“ řekl Kostřica.

Novotná s ním konzultovala léčbu, ač nebyl jejím oficiálním lékařem. „Konzultovali jsme vše spíše přátelskou formou než tou odbornou,“ prozradil profesor.

Před měsícem a půl se potkali na tenisových kurtech, když byl na tréninku s vnoučaty. Udělal si s ní fotku, jež byla poslední. „Ona tam radila té své svěřenkyni. Vypadala optimisticky,“ vzpomíná Kostřica.

Tenisový svět truchlí! Co všechno dokázala Jana Novotná (†49)?
Video se připravuje ...

Před třemi týdny jí pak psal sms, jestli potřebuje s něčím pomoct. „Šlo o pomoc po medicínské stránce. Ale bylo to spíš o nějakém tišení bolesti než o léčbě. Ona mi velmi optimisticky odepsala, že je všechno fajn, že nic nepotřebuje,“ vypráví lékař, jenž znal Novotnou ještě v době, kdy žila v Americe, kde si proti ní tréninkově zahrála i jeho dcera.

Jako specialista věděl, že je s jeho kamarádkou hodně zle. „Vzhledem k typu onemocnění bylo dobře, že to šlo tak rychle. Celá rodina jsme z toho zdrceni. I když jsme to očekávali...“

Novotná vyhrála na prize money během kariéry 281 milionů korun
Novotná vyhrála na prize money během kariéry 281 milionů korun

Zemřela tenistka Jana Novotná (†49): V posledním rozhovoru vzpomínala na vrchol!
Video se připravuje ...