Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká vlajkonoška Eva Samková nemohla rozmotat vlajku: Do prd*lééé...

Autor: ps

Olympijské boje v Koreji začaly pro českou výpravu ještě předtím, než byl zažehnut ikonický oheň. Konkrétně Eva Samková (24) se jako vlajkonoška potýkala s problémy. Když naši skupinku přivedla na promenádu, nemohla rozmotat vlajku a zanadávala si.

Češi si na dostaveníčko na rozzářeném stadionu při zahájení XXIII. zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu museli nějakou dobu počkat. Na řadu se dostali až jako 66. za Tchaj-wanem a před Chile.

Ruce snowboardistky Samkové byly roztřesené. Z celkového počtu 92 tuzemských sportovců nepřivedla například rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou , biatlonistky nebo hokejisty.

Jen co hlasatel nadšeně uvedl: „Czech Republic!“ jako první se v záběru ukázala zlatá medailistka ze Soči Samková. Jenže kamery ji zachytily, jak bojuje s vlajkou, která se jí zamotala do žerdi. Sice se smála, přesto si neodpustila nadávku. „Do prd*lééé,“ křičela.

Jako by ji nahněvaná slova pomohla. Z ničeho nic se červeno-modro-bílé barvy ukázaly a česká vlajkonoška konečně mohla dělat svoji čestnou práci.

Tak snad se jí na startu snowboardcrossu (poprvé se ukáže v noci ze čtvrtka na pátek ve 02:00) povede bez podobných potíží. Český národ totiž čeká na zlatou obhajobu!

ZAHÁJENÍ ZOH 2018 V KOREJI JSME SLEDOVALI ONLINE!

Česká výprava s vlajkonoškou Evou Samkovou před nástupem na slavnostní zahájení
Česká výprava s vlajkonoškou Evou Samkovou před nástupem na slavnostní zahájení