9. února 2018 • 05:00

Česká hvězda Sáblíková se v Koreji protrápila tréninky. Chtěla letět domů!

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KOREJE | Po prvních trénincích na olympijských tratích se cítila rychlobruslařka Martina Sáblíková (30) bídně. A chtěla zpáteční letenku do Čech. 



Pryč byla radost z uzdravení bolavých zad, zbyly jen pot a slzy. Jezdilo se jí špatně. Až v úterý přišel zlom. Dokonce takový, že si ho nechtěla zkazit středečním tréninkem. „Měla jsem strach, že to bude špatné, že se ten dobrý pocit zkazí,“ svěřila se.

Záda drží

Bolavá záda, kvůli kterým vynechala dva měsíce na začátku sezony, už ji netrápí. Vylekala ji ale forma a časy, které jezdila. „První dny, co jsem tady byla na ledě, jsem chtěla letenku zpátky do Česka,“ přiznala.

Do Koreje se přesunula s velkým předstihem. Nechtěla podcenit aklimatizaci v daleké Asii. Čtrnáct dní dokonce nebyla na ovále. „Člověk se po tréninku na ledě cítí trochu jinak, i časy už líp, což mě uklidnilo,“ vyprávěla.

ONLINE ze zahajovacího ceremoniálu sledujte ZDE>>>

Bez medailí

Na předchozí olympiády do Soči odjížděla favoritka favoritek. Odpovídaly tomu i konečné medailové žně - tři zlaté, stříbro a bronz. Tahle sezona je prostě jiná. „V minulých sezonách jsem před olympiádou vyhrála nějaký závod nebo jsem jich vyhrála víc. Teď jsem byla třikrát na pódiu,“ připustila jinou roli.

Přesto i tak cítí tlak od fanoušků. Všichni čekají, že Martina placku přiveze. A nervy pracují. Zasáhnout musel dokonce i kouč Petr Novák .

„Nevím, jak na tom jsem. Tahle nevědomost je zvláštní. V předchozích letech jsem věděla, že když něco opravdu nepohnojím sama, že bych si placku měla odvézt. Teď nevím, jestli jsem na to připravená i fyzicky. Petr říká, že jo, ale já mám strach, že to tak není,“ obává se Sáblíková .

Sáblíková vyrazila na olympiádu. Chci se vrátit s medailí, hlásila
Video se připravuje ...

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud